Руският град Шихани, където руски учени твърдят, че е било

...
Руският град Шихани, където руски учени твърдят, че е било
Коментари Харесай

Путин разрешава достъпа до град Шихани, където се твърди, че е създаден `Новичок`

Руският град Шихани, където съветски учени настояват, че е било създадено нервнопаралитичното вещество " Новичок ", ще бъде отворен за необятната общност от януари 2019 година, постановява декрет на Кремъл, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
 Ето къде е създаден Новичок, съгласно Англия  Британското разузнаване разкри коя е съветската лаборатория, произвела Новичок
" Владимир Путин подписа през вчерашния ден декрет, който анулира статута на нашия град на затворена административна единица ", съобщи за Агенция Франс Прес говорителката на локалните управляващи Юлия Ершова.

Шихани е ситуиран на р. Волга, на 750 км югоизточно от Москва, в Саратовска област.

" Нашият цех, клон на Държавния проучвателен институт за химия и органични технологии, продължава да работи и ние не знаем какво ще стане с него след отварянето на Шихани ", добави говорителката. Тя отхвърли да даде информация какво създава този цех.

Президентският декрет дава шест месеца на локалната администрация да приготви отварянето на Шихани, където живеят 5500 души.

В постсъветска Русия към момента има към 40 затворени града. Статутът на тези административни единици, чието местонахождение бе загадка по руско време, постанова ограничавания за достъп, за напредване и местопребиваване. В тях нямат право да влизат чужденци. Но даже руснаците нямат право на достъп, в случай че не потвърдят роднинска връзка с гражданин на града, който, от своя страна, би трябвало да получи документално позволение от управляващите.

Шихани се появи в новинарските излъчвания, когато двама съветски учени обявиха, че са работили там по програмата " Новичок " през `70-те и `80-те години на 20 век.

Според Лондон с това нервнопаралитично вещество са били отровени през март някогашният двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Скандалът пламна с нова мощ през юли, когато двама британци бяха отровени на десетина километра от мястото, където бяха открити в безсъзнание Скрипал и щерка му.

Москва отхвърля да е забъркана по какъвто и да било метод в отравянията и отхвърля отровата да е била създадена в Шихани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР