Руският генерал-майор Роман Кутузов е убит в Източна Украйна. За

...
Руският генерал-майор Роман Кутузов е убит в Източна Украйна. За
Коментари Харесай

Пореден руски генерал е убит в Източна Украйна

Руският генерал-майор Роман Кутузов е погубен в Източна Украйна . За гибелта му заяви кореспондентът на съветската военна телевизия Александър Сладков.

Според обява в канала на Сладков в Telegram Кутузов е умрял, " водейки подчинените си в офанзива ".

От известията на опълчението " Новорусия " излиза наяве, че Кутузов е умрял в Николаевка , покрай Попасна, в Луганска област.

????Ликвидирован генерал-майор Водоснабдителна система РФ Роман Кутузов (позывной Туман).
— Оleksа_UA???????? (@Oleksa_UA66)
Вечерта на 5 юни Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че съветските войски са направили " щурмови интервенции " в региона на Николаевка и Билоховка и са понесли " обилни загуби в жива мощ и техника ".

Роман Кутузов е бил прочут в Източна Украйна с позивната " Мъглата ".

Все още не е обявено коя част е командвал военачалник Кутузов . През 2019 година е посочен на уеб страницата на съветското министерство на защитата като изпълняващ длъжността пълководец на 29-а общоруска войска, а през 2017 година - като пълководец на 5-а общоруска войска. Според неофициална информация е командвал 1 корпус на Донецката национална република.

Источник рассказал, что два Тигра, БТР и станция спутниковой связи Андромеда попали в засаду на трассе Артемовск-Лисичанск. В бою погиб генерал-майор Роман Кутузов. Есть убитые, раненные.
— Larry Thorn (@Larry24561689)
Роман Кутузов е четвъртият съветски военачалник, чиято гибел по време на войната в Украйна е доказана от един или различен формален източник.

Украинските управляващи оповестиха за гибелта на най-малко седем генерали, само че след това се оказа, че най-малко двама от тях са живи, написа съветската работа на Би Би Си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР