Руският `Генерал Армагедон` се вижда на първата снимка след бунта на Вагнер

...
МОСКВА (Ройтерс) - Нова снимка, показваща руския генерал Сергей Суровикин,
Коментари Харесай

МОСКВА (Ройтерс) - Нова снимка, показваща руския генерал Сергей Суровикин, който не е виждан публично след краткия бунт на Вагнер наемническа група през юни, беше публикувано в социалните медии в понеделник от известна руска медийна личност.

„Генерал Сергей Суровикин е навън. Жив, здрав, у дома, със семейството си, в Москва. Снимката е направена днес", написа Ксения Собчак в надпис към снимката в Telegram.

Ройтерс не можа да провери автентичността на снимката, на която се вижда мъж със слънчеви очила и шапка, вървящ до жена, приличаща на съпругата на Суровикин, Анна .

Втори доклад, публикуван от известния независим руски журналист Алексей Венедиктов в неговия канал в Telegram, гласи: „Генерал Суровикин е у дома със семейството си. Той е в отпуск и е на разположение на Министерството на отбраната.“< /p>

Венедиктов не предостави нагледни доказателства.

Различни медии съобщават, че Суровикин е изпаднал в немилост на Кремъл след прекратения бунт от Вагнер през юни и че е разследван за възможно съучастие. Държавната информационна агенция РИА съобщи миналия месец, че той е бил отстранен от поста ръководител на военновъздушните сили и неговият заместник Виктор Афзалов е поел работата временно.

Суровикин, който получи прякора "Генерал Армагедон" по време на Русия военна намеса в гражданската война в Сирия, за кратко отговаряше за военните усилия на Москва в Украйна, преди тази роля да бъде предадена през януари на генерал Валери Герасимов, началник на генералния щаб.

Суровикин беше широко разглеждан от руски военни коментатори като силна и способна фигура. Покойният шеф на "Вагнер" Евгений Пригожин, който загина при катастрофа с частен самолет миналия месец, беше яростно критикуван за руския отбранителен истаблишмънт, но говореше високо за Суровикин, наричайки го "човек, който не се страхува от отговорност".

(Репортаж от Ройтерс, редакция от Марк Тревелиан, Ник Макфи, Рон Попески и Синтия Остерман)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР