Руският газов монополист Газпром спира газа по Северен поток за

...
Руският газов монополист Газпром спира газа по Северен поток за
Коментари Харесай

Газпром“ врътва кранчето на Северен поток“

Руският газов монополист " Газпром " стопира газа по " Северен поток " за три денонощия. От 31 август до 2 септември ще се прави ремонт на единствения останал да работи газоизпомпващ елемент, оповестява ТАСС. Така доставките на синьо гориво към Германия ще бъдат изцяло прекратени за този интервал от време, цитира известието на компанията съветската държавна организация.

Съвместно със експерти от Siemens, съгласно съществуващия контракт, ще бъде правено техническо обслужване и планово-предупредителни действия на компресор Trent 60, който в този момент работи на газопровода. Припомня се, че в сходство с техническата документи компанията Siemens би трябвало да организира техническо обслужване на всеки 1000 часа.

Уточнява се още, че след завършването на ремонта и при липса на механически неизправности елементът за превозването на газ ще бъде възобновен до равнището от 33 млн. кубически метра на денонощие, отбелязва " Газпром ".

Подчертава се, че на фона на новината за прекъсването на газа по " Северен поток ", цената му за Европа на Лондонската борса в петък е надвишила 2700 $ за първи път от началото на март, като е скочила с повече от 5%.

От 27 юли насам газопроводът " Северен поток " работи единствено на 20% от оптималната си мощ поради прекъсването на няколко газови турбини, една от които, направена в Канада от Siemens Energy, е била изпратена за ремонт в Монреал. Заради глобите по отношение на Москва, които Отава поддържа, производителят отхвърли да върне отремонтираното съоръжение в Германия, макар молбите на Берлин. По този метод в положение на работещ режим е единствено една турбина.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР