Руският газов монополист Газпром смята, че в сегашния момент не

...
Руският газов монополист Газпром смята, че в сегашния момент не
Коментари Харесай

Газпром смята за невъзможен нов транзитен договор с Киев по евроизискванията

Руският газов монополист " Газпром " счита, че в настоящия миг не е допустимо сключването на контракт за пренос на газ през Украйна по европейските условия, съобщи Сергей Кузнец, шеф на ръководство в газовия холдинг, представен от съветските медии във вторник. По думите му повода за това е в неналичието на организации в Украйна, които пълноценно да извършват функционалностите на регулатор и метафоричен оператор, с каквито концернът работи в европейските страни.

Междувременно зам.-председателят на Европейската комисия по въпросите на енергийния съюз Марош Шефчович изрази очакване новият контракт за транспорт на съветски газ през Украйна да бъде подписан до края на годината. Той обаче призна, че постигането на това е доста мъчно.

По неговите думи е най-вероятно договарянията сред Европейски Съюз, Украйна и Русия да бъдат обновени през септември. Шефчович разясни, че ще има опит за среща на трите страни преди лятната почивка, както и че всички участници в договарянията са изразили подготвеност за диалози.

Европейска комисия упорства бъдещият контракт да бъде съгласуван напълно със законодателството на Европейски Съюз и да важи най-малко за 10 години. По думите на Шефчович главен въпрос е преосноваването на украинското сдружение " Нафтогаз ", тъй че да бъде допустимо присъединяване на сдружения в Европейски Съюз, " било със препоръки, било с дялове ".

Зам.-шефът на " Газпром " и шеф на " Газпром износ " Елена Бурмистрова означи на конференцията на корпорацията, че " Газпром " е подготвен да разисква разнообразни периоди на договора с Украйна, само че към този момент не знае с кого да договаря.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР