Руският газов монополист Газпром е решил да реорганизира структурата на

...
Руският газов монополист Газпром е решил да реорганизира структурата на
Коментари Харесай

Газпром ще реорганизира експортния си бизнес

Руският газов монополист " Газпром " е решил да реорганизира структурата на експортния си бизнес като сътвори интегрирано интернационално поделение, което ще дава отговор за доставките на природен газ, маркетинга и търговията отвън Русия, заяви компанията на уеб страницата си.

Новата конструкция ще се основава в продължение на две години. Първият стадий планува обединение и оптимизация на активността и активите на компании, които са част от групата " Газпром Германия ". Акционер в нея е сдружението " Газпром Експорт ", 100 % благосъстоятелност на " Газпром ". Германската група на съветския монополист има напълно или отчасти редица компании, които се грижат за доставките на синьо гориво допълнително от 20 страни в Европа, Азия и Северна Америка.

Във втория стадий от смяната " Газпром Германия " ще бъде оперативно трансферирана към своята майка " Газпром износ " и ще бъде основано Интегрирано интернационално поделение по маркетинг.

ТАСС напомня, че " Газпром " още от 2010 година стартира работа по промени, засягащи износа на природен газ. Тогава зам.-шефът на концерна Александър Медведев изясни, че задачата е да се понижат оптимално разноските по веригата за реализация на природния газ на външните пазари и в следствие да се усилят приходите от експортната и маркетингова активност зад граница.

" Газпром " планираше също по този начин основаването на газов хъб в Санкт Петербург след стартирането в употреба на газопровода " Северен поток ", поради което и в града бе преместена централата на " Газпром Експорт ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР