Руският газов концерн „Газпром“ и западните компании са предоставили към

...
Руският газов концерн „Газпром“ и западните компании са предоставили към
Коментари Харесай

Акционерите на Nord Stream 2 са предоставили 3 млрд. долара по проекта


Руският газов тръст „ Газпром “ и западните компании са дали към края на 2017 година за плана „ Северен поток 2 “ сумата от 3 милиарда $ в идентични дялове, заяви пред публицисти финансовият шеф на плановата компания Nord Stream Пол Коркоран.

В отговор на въпрос дали глобите ще повлияят за привличането на планово финансиране за плана, Коркоран, представен от съветски медии декларира: „ На 31 октомври департаментът на Съединени американски щати обясни релативно енергийната сигурност на съдружниците на Съединени американски щати. Това наподобява по този начин – с цел да могат да се ползват глобите би трябвало (да има) съгласуваност със съдружниците на Съединени американски щати, да вземем за пример от Европейския съюз. Това обяснение бе потребно “, цитира Интерфакс думите на финансовия шеф.

Бюджетът на плана е 9,5 милиарда евро с лихвите. Първоначално се предвиждаше, че 30 % от разноските би трябвало да бъдат предоставени от сътрудниците, а 70 % да се покрие посредством планово финансиране. Предполагаше се, че „ Газпром “ през 2017 година ще даде за уставния капитал на Nord Stream 2 AG 1,425 млрд.евро.

Партньорите по плана подписаха през месец май 2017 година съглашение за даване на плановата компания мостово кредитиране до 6,65 млрд.евро с лихвите за времето до реализиране на плановото финансиране, което би трябвало да покрие 70 % от разноските по плана. През юни бе подписано ново съглашение за дефицитно финансиране, при положение на незадоволително привличане на финанси.
Партньори на „ Газпром “ по плана са Wintershall, OMV, Shell, ENGIE и Uniper.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР