Руският газов гигант Газпром съобщи в петък, че е поискал

...
Руският газов гигант Газпром съобщи в петък, че е поискал
Коментари Харесай

"Газпром" поиска анулиране на всички договори с Украйна

Руският газов колос " Газпром " заяви в петък, че е изискал преустановяване по правосъден път на договорите за доставка и транспорт на газ за Украйна. В Киев от националната компания " Нафтогаз " обявиха, че това заплашва снабдяването на европейските клиенти на " Газпром ", а външният министър разяснява, че руснаците " си играят на покер, само че не разбирам за какво и с кого ".

На процедура проблем с газа за Европа не би трябвало да има, защото " Газпром " приказва за неотложно преустановяване на договорите, само че би трябвало да оформи правно сходно ново състояние с сътрудниците си. " Ако беше по този начин, щяхме да го обявим по този метод ", сподели пред РБК представителят Сергей Куприянов.

Самият директен контракт с " Нафтогаз " не планува неотложно прекъсване на преноса при преустановяване на съглашението. В член 8.2 категорично се споделя, че при несъгласия, довели до анулиране на контракта, страните би трябвало да се извърнат за това към Арбитражния институт на Търговската палата на Стокхолм. Срокът за сходно сезиране на арбитража е 30 дни от възникването на спор, непреодолимия различия или искания за нарушение, анулиране или нищожност на контракта.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР