Руският газов гигант "Газпром" е готов да започне преговори за

...
Руският газов гигант "Газпром" е готов да започне преговори за
Коментари Харесай

Газпром може да доставя на Украйна с 1/4 по-евтин газ

Руският газов колос "Газпром " е подготвен да стартира договаряния за нов контракт с Украйна за доставка на газ, което ще разреши цената на синьото гориво за крайните консуматори в страната да спадне с една четвърт. Това съобщи ръководителят на "Газпром " Алексей Милер на среща с съветския министър председател Дмитрий Медведев и украински политици, съобщи ТАСС.

"Газпром " е подготвен да стартира договаряния по сключването на нов контракт за доставка на съветски газ на украинския пазар непосредствено. Естествено, през днешния ден е рано да се приказва за съответна цена по този контракт, само че (...) мога да кажа несъмнено, че съгласно новия контракт за директни доставки на съветски газ на украинския пазар цената за крайния консуматор в Украйна ще бъде с към една четвърт по-ниска от сегашната, сподели Милер.

Той означи също по този начин, че "Газпром " е подготвен да взе участие в основаването на газотранспортен консорциум с Украйна, в случай че има такова предложение.

На днешната среща в Москва с съветския министър председател участваха украинските политици Юри Бойко и Виктор Медведчук.

Медведчук, който е началник на политическия съвет на проруската партия "Опозиционна платформа - за живот " уточни, че е належащо връщане към концепцията за основаване в Украйна на консорциум за транспорт на газ с присъединяване на "Газпром ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР