Руският футболен съюз ще обжалва пред Спортния арбитражен съд в

...
Руският футболен съюз ще обжалва пред Спортния арбитражен съд в
Коментари Харесай

Русия ще обжалва в Лозана изхвърлянето си от международния футбол

Руският футболен съюз ще апелира пред Спортния трибунал в Лозана решенията на ФИФА и УЕФА за премахване на съветските футболни тимове от присъединяване в интернационалните шампионати, оповестиха от пресслужбата на РФС. На 28 февруари УЕФА и ФИФА стопираха съветските тимове от присъединяване в интернационалните надпревари заради военната инвазия на Русия в Украйна.

" Като част от едно дело против две организации, РФС ще изиска възобновяване на всички мъжки и женски национални тимове на Русия във всички шампионати, в които вземат участие, в това число в плейофния кръг за Световното състезание в Катар, както и обезщетение за вреди, в случай че такива бъдат открити ", се споделя в изказването на РФС.

Руският футболен съюз счита, че ФИФА и УЕФА нямат правно съображение за изваждане на съветските тимове и ще упорстват пред КАС за ускорена процедура по разглеждане на случая. " Решението за премахване на националния тим от плейофа за Световното състезание 2022 е взето под натиска на директните противници в плейофите, което нарушава правилото на спорта и разпоредбите на честната игра ", се споделя в изказването.

Във връзка със глобите, признати от ФИФА, съветският народен тим по футбол не може да взе участие в плейофите през март за правото да стигне до финалите на Световното състезание по футбол през 2022 година в Катар. На 24 март руснаците трябваше да играят с полския народен тим, а при положение на победа трябваше да се срещнат на 29 март с спечелилия от мача Швеция - Чехия. Също по този начин, по решение на УЕФА, Спартак Москва няма да може да играе на осминафиналите на Лига Европа против немския Лайпциг (мачовете трябваше да се проведат на 10 и 17 март).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР