Руският Федерален държавен научен център Вектор в Новосибирск разработва ваксина

...
Руският Федерален държавен научен център Вектор в Новосибирск разработва ваксина
Коментари Харесай

Русия ще тества ваксина срещу новия коронавирус върху порове и примати

Руският Федерален държавен теоретичен център " Вектор " в Новосибирск създава ваксина против новата коронавирусна зараза, която ще тества първо върху най-чувствителните лабораторни животни – по-низш клас примати и порове.
Това бе обявено в ефира на телевизия Русия-24 от заместник-директорът по научните разработки на " Вектор " Елена Гаврилова.
Тестовете върху животните ще би трябвало да дефинират най-ефективната доза, периодичност и способ за потребление на имунизацията.
„ В момента ние създаваме ваксина въз основата на шест софтуерни платформи, основани на двата известни рекомбинантни вируса - грипния вирус, вируса на морбили, педикуларния стоматит и синтетичните ваксини. Експериментите върху лабораторни модели животни към този момент започнаха ", сподели Гаврилова, представена от ТАСС.
Избухването, породено от новата коронавирусна болест, е записано в края на 2019 година в Централен Китай, а по-късно се популяризира допълнително от 140 страни и е прието от Световната здравна организация като пандемия. По последни данни в света са инфектирани над 230 хиляди души и са регистрирани към 10 хиляди смъртни случая. В Русия са регистрирани 199 случая на зараза.
Центърът по вирусология и биотехнология " Вектор ", учреден през 1974 година, е един от най-големите в света. Първоначално е изучавал патогени на смъртоносни болести, като антракс. Сега се занимава с създаването на принадлежности за диагностика и лекуване на инфекциозни болести. По-специално експертите на центъра създават ваксини против свински грип, ХИВ зараза и Ебола.
Още по тематиката ще откриете в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР