Руският енергиен концерн Газпром е обявил форсмажор (извънредни обстоятелства) при

...
Руският енергиен концерн Газпром е обявил форсмажор (извънредни обстоятелства) при
Коментари Харесай

Газпром“ спира целия газ за клиент от Европа поради извънредни обстоятелства“?

Руският енергиен тръст " Газпром " е оповестил " форсмажор " (извънредни обстоятелства) при газовите доставки за Европа за най-малко един огромен клиент. Това се споделя в писмо от газовия колос с дата 14 юли, до което организация Ройтерс е получила достъп през днешния ден, заяви осведомителната организация.

Според писмото, " Газпром ", който е монополист в износа на съветски газ по тръбопроводи, може би няма да успее да извърши свои отговорности за доставка поради " изключителни условия ", които са отвън неговия надзор.

Клаузата " форсмажор " по принцип значи, че неизпълнението по контракта се дължи на външни и независещи от изпълнителя (доставчика) условия. В подобен случай, по принцип не се дължат неустойки за несъблюдение.

Посочва се, че " форсмажор " - уговорка, до която се прибягва, когато компания бъде наранена от фактори отвън нейния надзор, е в действие за доставки от датата 14 юни.

Към момента от " Газпром " не е доказана посочената информация.
 Решено: Връщат от Канада ремонтирани турбини на
Решено: Връщат от Канада ремонтирани турбини на " Газпром ", макар глобите

Украйна назова решението " прищявки на Русия ", а Германия го приветства

Доставките на газ по " Северен поток 1 " от към месец са по-ниски от обачайните, кото от " Газпром " оповестиха, че това е заради забавеното връщане след ремонт в Канада на газови турбини Siemens. Преди дни беше обявено, че турбините ще бъдат върнати, макар глобите.

Освен това, у някои европейски страни се появиха опасения, че подаването на газ по " Северен поток 1 " е допустимо да не бъде възобновено след привършване на планов тexничecĸи peмoнт на гaзoпpoвoдa " Ceвepeн пoтoĸ " oт 11 дo 21 юли.
 Цените на газа в Европа
Цените на газа в Европа " подскочиха " със 7% през днешния ден, устремявайки се нагоре

" Газпром " стопира " Северен поток 1 " за планов механически ремонт
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР