Руският енергиен гигант Газпром заяви, че продължава да доставя газ

...
Руският енергиен гигант Газпром заяви, че продължава да доставя газ
Коментари Харесай

Газпром продължава да доставя газ за Европа през Суджа

Руският енергиен колос " Газпром " съобщи, че продължава да доставя газ за Европа през Украйна на входната точка в Суджа, като декларираните размери в петък бяха за 61,97 милиона кубически метра, оповестява Ройтерс, съобщи БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5246
Това съставлява известно покачване от 50,6 милиона кубични метра в четвъртък, само че към момента под доставените 72 млн. куб. м. в сряда и много под 95,8 млн. куб. м. във вторник.

Заявлението за доставка на газ през входния пункт Сохрановка беше още веднъж отхвърлено от Украйна, оповестиха в петък от " Газпром ".

Потоците на съветски газ към Европа през Украйна спаднаха солидни през последните дни, откакто по-рано тази седмица украинският газопреносен оператор по отношение на потреблението на маршрута Сохрановка.

В началото на петъчната търговия цената на природния газ в Европа е релативно постоянна към 106 евро за мегаватчас, откакто през вчерашния ден юнските фючърси на нидерландския газов хъб TTF нарастнаха за малко внезапно към 115 евро за MWh на фона на наложените от Москва наказания на западни някогашни газови дъщерни сдружения на съветската " Газпром ".

В резултат на тези наказания " Газпром " спря подаването на природен газ по тръбопровода " Ямал-Европа " през Полша, като и доставката за някои дъщерни сдружения на " Газпром - Германия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР