Руският енергиен гигант Газпром заяви, че от четвъртък ще преустанови

...
Руският енергиен гигант Газпром заяви, че от четвъртък ще преустанови
Коментари Харесай

„Газпром” спира от 1 септември доставките за Франция

Руският енергиен колос " Газпром " съобщи, че от четвъртък ще прекрати доставките на газ за главния снабдител на Франция, откакто той не е съумял да заплати за всички доставки, осъществени през юли.

" Газпром Експорт " уведоми Engie за цялостното прекъсване на доставките на газ от 1 септември 2022 година до цялостното приемане на финансовите суми, дължими за доставките ", съобщи Газпром в изказване, оповестено във вторник в Telegram.

От съветската компания обявиха, че декрет, подписан от съветския президент Владимир Путин през март, ѝ не разрешава да изнася газ на задграничен покупател, в случай че клиентът не извърши всички заплащания в границите на периода, очакван в контракта.

" Газпром " добави, че до късно във вторник не е получил всички дължими суми за доставките , осъществени на Engie през юли.

Engie отхвърли да разяснява известието на " Газпром ", когато Агенция Франс Прес се свърза с него.

По-рано през днешния ден френската компания съобщи, че " Газпром " я е уведомил за по-нататъшно и неотложно понижаване на доставките на газ заради " различия сред страните по отношение на осъществяването на договорите ".

Engie съобщи, че към този момент е въвела ограничения за доставяне на своите клиенти, даже в случай че доставките от " Газпром " бъдат прекратени.

От началото на офанзивата си в Украйна в отговор на западните наказания Русия на няколко пъти понижи доставките си на газ за Европа.
Континентът е мощно подвластен от съветските енергийни източници, а доставките на газ за Engie към този момент бяха намалели доста след експлоадирането на спора през февруари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР