Руският енергиен гигант Газпром свива за пореден път доставките за

...
Руският енергиен гигант Газпром свива за пореден път доставките за
Коментари Харесай

Газпром сви доставките за Франция

Руският енергиен колос " Газпром " свива за следващ път доставките за Франция. Те към този момент доста намаляха от началото на войната.

Кранчето на съветския газ е на път да спре: " Газпром " разгласи неотложно понижаване на доставките си за френската енергийна компания " Engie ", главен снабдител на газ във Франция. Официалната посочена причина е спор по използването на договорите. Министърът на енергийния преход Аньес Пание Рунаше съобщи пред " Франс ентер ", че Русия употребява газа като оръжие във войната. По думите ѝ държавното управление се готви за " най-лошия сюжет ".

Според управляващите газовите ресурси на Франция са  обезпечени до 90%, задачата е да доближат 100% до ноември.

Въпреки че страната с главен снабдител Норвегия е по-малко подвластна от съветския газ, не е несъмнено, че суровината ще стигне за зимата, както призна държавният представител Оливие Веран.

" Навсякъде, където можем, би трябвало да понижим потреблението на сила " - акцентира министърът на стопанската система Брюно льо Мер. Той изясни, че държавното управление приготвя проект за енергиен режим на предприятията, само че единствено като последна мярка, с цел да не се прибавя " икономическа рецесия към енергийната ".

Компанията " Engie " договаря за увеличение на вноса от Алжир, където президентът Макрон тези дни бе на посещаване. В петък той привиква изключително съвещание по тематиката. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР