Руският енергиен гигант Газпром скоро започва да строи инфраструктура в

...
Руският енергиен гигант Газпром скоро започва да строи инфраструктура в
Коментари Харесай

Газпром започва да строи инфраструктура в Сърбия за Турски поток

Руският енергиен колос " Газпром " скоро стартира да строи инфраструктура в Сърбия за газопровода " Турски поток ". Това заяви ръководителят на компанията Алексей Милер. Той беше в съветската делегация, водена от президента Владимир Путин, която беше на посещаване в Белград.

 © Българска телеграфна агенция
Владимир Путин към този момент съобщи, че страната му е подготвена да вложи милиард и 400 милиона $ за развиването на инфраструктурата в Сърбия за прекосяването там на линия на " Турски поток ". Пред съветска телевизия, шефът на " Газпром " Алексей Милер разгласи, че линейната част на сръбския сектор от газопровода ще бъде приключена до завършек на тази година. Дължината му ще бъде 403 километра. Газопроводът ще премине от сръбско-българската до сръбско-унгарската граница.

Руският президент беше посрещнат като суперзвезда, разяснява Евронюз, само че и припомня за митингите против сръбския президент Вучич. Би Би Си назовава събитието " Путинден ".

Над 100 000 сърби се събраха пред катедралата " Свети Сава " в чест на госта. Това би трябвало да тревожи Европа, Балканите остават комплициран район с голям брой нерешени спорове, написа английският " Таймс ". Изданието разяснява, че оказаният на Путин топъл банкет акцентира културната и религиозна непосредственост сред Русия и Сърбия и отразява благодарността за това, че Москва се отхвърли да признае независимостта на Косово.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР