Руският енергиен гигант Газпром регистрира голяма загуба през първото тримесечие

...
Руският енергиен гигант Газпром регистрира голяма загуба през първото тримесечие
Коментари Харесай

Газпром с големи загуби през първото тримесечие на 2020 г.

Руският енергиен колос Газпром записва огромна загуба през първото тримесечие на годината след облаги в продължение на години. Загубите са в резултат на обезценяването на рублата и ниските цени на петрола, осведоми Агенция Франс Прес.

Държавната компания регистрира чисти загуби в размер на 116 милиарда рубли (1,6 милиарда щатски долара) през първото тримесечие спрямо 536 милиарда рубли облага за същия интервал предходната година.
 Полскaтa PGNiG ще върне на
Полскaтa PGNiG ще върне на " Газпром " $90 милиона

Разплащане по газов спор

От Газпром разясниха, че приходите са спаднали с 24% до 1,7 трилиона рубли , най-вече поради понижените продажби на газ в Европа и други страни.

Заместник-председателят на управителния съвет на Газпром Фамил Садигов съобщи, че " извънредно неподходящите " пазарни условия са причина за загубите, както и внезапното обезценяване на рублата на фона на пандемията от ковид и ниските петролни цени.

" Газпром " заплаща обезщетение в размер на 1,5 милиарда $ на Полша

Заради надути цени на газа

" При тези условия финансовите резултати на компанията през първото тримесечие могат да бъдат възприети - ще го кажа деликатно - като нелоши ", акцентира той.

" Газпром съумя бързо да се приспособява с внезапните промени тази година. Бързо бяха подхванати ограничения за понижаване на разноските ", посочи Садигов.

Миналата година Газпром разгласи 17% спад на чистата облага по отношение на 2018 година поради ниските цени и по-малко продажби в Европа. Компанията заяви, че е генерирала чиста облага от 1,2 трилиона рубли през 2019 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР