Руският енергиен гигант Газпром обяви, че е подписал протокол с

...
Руският енергиен гигант Газпром обяви, че е подписал протокол с
Коментари Харесай

Строежът на част от Турски поток може да започне

Руският енергиен колос " Газпром " разгласи, че е подписал протокол с турското държавно управление за построяването на сухопътен сектор от газопровода " Турски поток ", оповестява БГНЕС.

Подписаният протокол е основа за началото на построяването на сухопътен сектор от газопровода на турска територия. Чрез газопровода " Турски поток ", който се появи като опция след краха на плана " Южен поток ", би трябвало да се обезпечава газ за потребителите в Турция, с опция за продължение на пътя му и към останалите балкански страни.

" Турски поток " би трябвало да стартира от източното крайбрежие на Черно море по морското дъно до северозападна Турция и по-късно да продължи по сухопътното трасе. Анкара до момента отлагаше издаването на заповед за градеж на сухопътното трасе на газопровода, поради разногласието към цената на съветския газ, внасян за Турция.

Съобщението на " Газпром " пристигна, откакто турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Анкара и Москва са постигнали съглашение за промяна в цената на разпределения съветски газ за 2015 и 2016 година, с което Русия ще върне на Турция един милиард $.

„ След дълги диалози беше реализирано съглашение за промяна на цената от 10,25% за разпределения през 2015 година и 2016 година газ. Разликата в платената сума за двете години, която е един милиард $, ще бъде върната на Турция “, сподели Ердоган.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР