Руският енергиен гигант Газпром“ обвини във вторник Украйна, че създава

...
Руският енергиен гигант Газпром“ обвини във вторник Украйна, че създава
Коментари Харесай

Газпром“: Украйна възпрепятства доставките на газ за Молдова

Руският енергиен колос „ Газпром “ упрекна във вторник Украйна, че основава несъответствия в доставките на природен газ за Молдова през газопровода „ Суджа “.

„ Обемът газ, доставен от „ Газпром “ на газоизмервателната станция „ Суджа “ за пренос към Молдова през територията на Украйна, надвишава физическия размер, пренесен на границата на Украйна с Молдова “, написа енергийната корпорация в профила си в Telegram.

Освен това „ Газпром “ предизвести, че от 28-и ноември ще стартира да понижава подаването на природен газ към тръбопровода „ Суджа “

в размер на дневната незадоволителна доставка, в случай че продължава да съществуват несъответствията в преноса през Украйна.

Вчера Молдова предизвести популацията на страната да се приготви за сурова зима, защото тя е изправена пред „ остра “ енергийна рецесия, която рискува да разпали недоволството на хората от войната на Русия в Украйна,

заплашвайки енергийните доставки и повишавайки цените.

Междувременно към 50 страни и институции се срещнаха в Париж в понеделник, с цел да обещаят помощ за Молдова, защото се усилват опасенията, че страната може да бъде в допълнение дестабилизирана от спора.

„ Тази война заплашва доставките на електричество и газ. Не сме сигурни, че можем да намерим задоволително, с цел да отопляваме и осветяваме домовете си, а даже и да го създадем, цените са непостижими за нашите хора и стопанска система. Това може да заплаши нашите обществен мир и сигурност “, сподели в своя тирада президентът Мая Санду пред делегатите в тирада.

„ Знам, че всички в Европа заплащат доста висока цена за силата, само че същите тези цени имат доста по-разрушително влияние върху нашата страна и хора “, добави тя.

В забележки, оповестени на уеб страницата на Санду в Кишинев, президентът също по този начин предизвести, че демокрацията в Молдова е атакувана от това, което тя разказа като подкрепяни от Русия незаконни групи, организиращи седмични митинги с искане на нейната оставка.

„ Антиправителствените митинги в Кишинев – това е част от хибридна война против Молдова, директно финансирана от Русия, която всяка седмица заплаща на участниците, с цел да вземат участие “, сподели тя. „ Трябва да работим дружно, с цел да спрем тези групи “.

Молдова усети резултатите от възходящите цени на храните и силата и бежанците,

идващи в страната с население от 2,5 милиона души, като тя е приела повече украински бежанци на глава от популацията, в сравнение с всяка друга страна.

Въпреки че има мощни исторически и езикови връзки със прилежащата членка на Европейския съюз - Румъния, Молдова разчита извънредно на съветския „ Газпром “ за вноса на газ и значително е подвластна от съветската сила.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР