Руският дипломат, обвинен в шипонаж, е отпътувал от София заедно

...
Руският дипломат, обвинен в шипонаж, е отпътувал от София заедно
Коментари Харесай

Руският дипломат, обвинен в шпионаж, напусна страната, отказаха виза на друг

Руският посланик, упрекнат в шипонаж, е отпътувал от София дружно с цялото си семейство. Това оповестиха от Министерството на външните работи, откакто през вчерашния ден сложиха ултиматум на съветското посолство техният чиновник да напусне до 24 часа страната ни.

Ултиматумът се наложи, откакто съветските дипломати не се съобразиха с устното предизвестие от Външно министерство упрекнатият в шпионаж да напусне България незабавно. Първоначално в понеделник от министерството оповестиха, че имат информация от съветското посолство у нас, че той към този момент е отпътувал. Малко по-късно обаче научили, че това не е по този начин.

В същото време от българското Външно министерство оповестиха, че е отказана виза на различен съветски посланик, който трябваше да заеме у нас поста военно аташе. Причината е негативно мнение на една от българските институции. От министерството прецизират, че това не е процедура по оповестяване за личност нон грата.

Това стана, откакто се оказа, че във вторник дипломатът, който е един от деветте първи секретари на посолството на Русия в София, още е в България. Първоначално в понеделник от Министерство на външните работи оповестиха, че имат информация от посолството на Русия у нас,че той към този момент е отпътувал. Малко по-късно обаче стана ясно че това не е по този начин.
 Руският посланик, упрекнат в шпионаж, е напуснал България Руският посланик, упрекнат в шпионаж, е напуснал България
Във връзка с многочислените медийни запитвания Министерството на външните работи осведоми, че съветският посланик, който трябваше да напусне територията...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР