Руският диетолог Елена Соломатина разкри прости начини за приготвяне на

...
Руският диетолог Елена Соломатина разкри прости начини за приготвяне на
Коментари Харесай

Разкриха начини за приготвяне на нискокалорични и здравословни палачинки

Руският диетолог Елена Соломатина разкри елементарни способи за подготвяне на здравословни и нискокалорични палачинки.

Според специалиста вярното подготвяне на палачинки доста ще понижи тяхното калорично наличие. И по този начин, Соломатина посъветва да замените бялото брашно в тестената примес с елда или овесена каша.

„ Препоръчвам да вършиме палачинки с добавени фибри, защото са доста засищащи. Например можете да си изпечете овесени палачинки “, посъветва експертът.

Според диетолога упоменатите диетични фибри не разрешават равнищата на глюкозата да се покачат внезапно, а също по този начин потискат приема на мазнини и захар.

Освен това, съгласно Соломатина, диетичните палачинки е по-добре да не се пържат, а да се пекат. Тя сподели още, че вместо мляко в сместа за палачинки може да се добави минерална вода или сок, с цел да се отърве от непотребната лой в ястието.

В умозаключение специалистът предизвести, че палачинките би трябвало да се трансфорат в пълноценна храна и рационално да се избират пълнежи.

„ Гъбите и зеленчуците са страхотни “, добави диетологът.

По-рано през февруари диетологът Светлана Павличенко назова начини да създадем палачинките здравословни. Тя посъветва да се откажем от мазните и сладки пълнежи и добавки, като конфитюр или заквасена сметана.

„ Най-полезните пълнежи са рибни (с леко осолена алена риба или херинга) и зеленчукови със задушено зеле, картофено пюре, зеленчукова яхния “, заключи Павличенко.

Захарта е друга съставна част в палачинките, която може да навреди на здравето, продължи диетологът.

Според нея диетата на актуалния човек е пренаситена със захар, което води до световна зараза от затлъстяване и увеличение на заболеваемостта от диабет вид II.

Захарта в палачинките може елементарно да се изхвърли или да се понижи доста дозата. Вкусът на крайния артикул няма да пострада от това.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР