Руският човекоподобен робот Фьодор бе изстрелян днес в Космоса. Ракета-носител

...
Руският човекоподобен робот Фьодор бе изстрелян днес в Космоса. Ракета-носител
Коментари Харесай

Руският човекоподен робот Фьодор бе изстрелян днес в Космоса


Руският човекоподобен робот Фьодор бе изстрелян през днешния ден в Космоса. Ракета-носител „ Съюз-2.1а “ изведе робота в орбита, след което той пое към Международната галактическа станция (МКС), съобщи БГНЕС, представена от БНР.

Стартът се състоя както беше планувано в 6:38 часа българско време на космодрума в Байконур. 8 минути и 49 секунди по-късно Фьодор мина условната граница от 100 километра над Земята, което го трансформира в космонавт.

Космическият транспортен съд „ Съюз МС-14 “ ще лети до МКС два дни. Скачването е планувано за 8:30 сутринта на 24 август.

Фьодор (Skybot F-850), който е първия сходен план в съветската галактическа стратегия, ще прекара в Космоса 17 дни и ще се върне на 6 септември. Роботът е висок 180 см и тежи 160 кг.

Програмата за опити по ръководството на робота Фьодор на борда на МКС включва той да работи с отвертка и пожарогасител, заяви Александър Блошенко, дирещтор за перспективни стратегии и просвета в „ Роскосмос “.

Става дума за включване-изключване на електрически конектори, потребление на общоприети предмети - от отвертка и ключ до пожарогасител, сподели Блошенко пред телевизионния канал „ Россия 1 “.

Според него Фьодор няма да работи самостоятелно с принадлежности на борда на галактическата станция, а под контрола на съветски космонавт.

Блошенко също назова клюки информацията, че роботът Фьодор не можел да мине през люка на галактическия транспортен съд „ Союз “, заради което се наложило да бъдат понижени размерите на плещите му. Според него роботът постоянно е минавал през люка и в случай че това не е по този начин, ръцете му просто могат да бъдат демонтирани и съединени още веднъж към този момент на МКС.

Фьодор е основан от компанията „ Андроидна техника “ и Фонда за перспективни проучвания. Прототип на робота бе създаден през 2016 година, като в началото бе прочут с условното наименование Аватар. Впоследствие роботът получи името FEDOR (Final Experimental Demonstration Object Research).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР