Руският Черноморски флот започна военно учение, докато кораб на бреговата

...
Руският Черноморски флот започна военно учение, докато кораб на бреговата
Коментари Харесай

В Черно море става напечено! Кораб на САЩ се насочва натам, Русия провежда мащабни учения

Руският Черноморски флот стартира военно обучение, до момента в който транспортен съд на бреговата защита на Съединени американски щати се насочва към района, съобщи Ройтерс.

Москва наскоро разтревожи Киев и западните държавни управления, като струпа съветски сили на границата с Украйна, въпреки че предходната седмица подреди на някои от тях да се отдръпват.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани армията да остане в бойна подготвеност, като предизвести, че съветските войски може да се върнат " всеки миг ", съобщи Франс прес. Руският Черноморски флот заяви, че крайцерът " Москва " ще организира учения с бойни снаряди, в които ще вземат участие и други кораби и военни хеликоптери.

Само няколко часа по-рано американските военноморски сили в Европа оповестиха, че корабът " Хамилтън " на американската брегова защита се насочва към Черно море, с цел да работи със съдружниците от НАТО и сътрудниците от района, съобщи Блиц. Русия упрекна Съединени американски щати и НАТО в поддържане на военното напрежение в Европа. Според Москва скупчването на сили на границата с Украйна е било част от учения в отговор на заплашителното държание на НАТО.

Министърът на защитата Сергей Шойгу акцентира, че Русия не е изтеглила силите си от украинската граница поради външния напън. Той добави, че дейностите на Съединени американски щати и НАТО в Европа " способстват за повишение на военната заплаха ". Според Киев и Запада е прекомерно рано да се оцени действителното евакуиране на съветските войски, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР