Руският брониран автомобил от лек клас „Стрела ще бъде демонстриран

...
Руският брониран автомобил от лек клас „Стрела ще бъде демонстриран
Коментари Харесай

Новият брониран автомобил „Стрела“ ще бъде показан на форума „Армия-2020“

Руският брониран автомобил от лек клас „ Стрела " ще бъде демонстриран за първи път на интернационалния военнотехнически конгрес „ Армия ". От „ Военнопромишлена компания " споделиха, че този експонат ще бъде един от петте оповестени по-рано нови артикули, написа „ Российская газета ". Генералният шеф на ВПК Александър Красовицки към този момент съобщи за ТАСС, че машината е инициативна разработка и е основана в къс период. Тежи единствено 4,7 т, тъй че най-често срещаните вертолети от семейство Ми-8 елементарно могат да я транспортират.

„ Стрела " може да събере 8 военнослужещи и да ги защищава от патрони с термоустойчиво ядро??5,45х39 мм и 7,62х39 мм диаметър, АК-74 и щурмови оръжия АКМ. Издържа на взривни мини с мощ до 2 кг в тротилов еквивалент, когато се натъкне на тях. Характеристиките на подвижността на машината също са неповторими - оптималната? допустима скорост е 155 км/ч. В момента е създадено цяло семейство, което може да се употребява за разнообразни цели, в това число за монтаж на оръжия. Според военните специалисти нуждата от основаването на такива относително леки бронирани транспортни средства е била демонстрирана през септември предходната година по време на ученията „ Център 2019 ", когато вертолет Ми-8АМТШ изкара от строя автомобил УАЗ. Тогава стана ясно, че военните се нуждаят от нещо по-модерно, с по-добра отбрана.

Общо „ Военнопромишлената компания " би трябвало да показва към две дузини единици колесни транспортни средства. Машините на обещаващата платформа „ Бумеранг " ще бъдат показани на експозицията на компанията, измежду перспективната техника на съветската войска, както и на полигона в Алабино, където феновете ще могат да оценят огневата мощност на това бойно транспортно средство на пехотата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР