Руският борш може да се разглежда като оръжие на руската

...
Руският борш може да се разглежда като оръжие на руската
Коментари Харесай

Боршът стана политически въпрос

Руският борш може да се преглежда като оръжие на съветската военна агитация, твърди в своя обява през вчерашния ден Би Би Си, необятно представена от съветската и украинска преса.

Авторът Андрю Еванс обръща внимание на туит на съветското министерство на външните работи от май т.г., в който се показва, че боршът е знак на съветската кухня. Британският публицист обаче обръща внимание, че сходно изказване гневно се отхвърля от украинците, които считат борша за свое национално ястие. Той даже стига до извода, че при сегашните мощно обтегнати връзки сред двете страни туитът на съветското Министерство на външните работи е като тип военна агитация.

В обявата са представени лондонски политически аналитик от белоруски генезис и шеф-готвач на украински ресторант в Ню Йорк, които дефинират съветските искания към борша като " следващ опит за културна апроприация от страна на Москва " и че руснаците са получили известната чорба " за сметка на окупацията ", предават " Лента ру " и " Униан.

Последното изказване е на шеф-готвача Олеся Лев, която счита, че отговорен за всичко е Йосиф Сталин, по чието време е основана именитата за по-старите генерации в Съюз на съветските социалистически републики " Книга за вкусната и здравословна храна ", която пък основала чувството в груповото схващане, че боршът е част от съветската кухня.

" Тази книга направи всички тези блюда (описани в кулинарната книга - бел. ред.) част от руската просвета и по подобен метод от съветската просвета, тъй като съветската просвета беше най-значимата за Съюз на съветските социалистически републики ", споделя готвачката Олеся Лев пред Би Би Си.

Боршът фактически е апетитен да главното първо ястие на украинската кухня, само че освен на нея. Супата на основата на цвеклото се е появила евентуално по времето на Киевска Рус, откъдето се популяризира в близките територии, заемани през днешния ден от Русия, Полша, Румъния, Молдова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР