Руският борец Билял Махов и иранският му колега Комейл Гасеми

...
Руският борец Билял Махов и иранският му колега Комейл Гасеми
Коментари Харесай

Допинг направи руснак и иранец олимпийски шампиони по борба от Лондон 2012

Руският герой Билял Махов и иранският му сътрудник Комейл Гасеми станаха олимпийски първенци по битка от Олимпийските игри в Лондон през 2012-а година, откакто двамата преди тях в крайното класиране се оказаха с позитивни допинг-проби.

Билял Махов и Комейл Гасеми са изгубили на полуфиналите в категория до 120 кг в свободния жанр надлежно от Давит Модзаманашвили (Грузия) и Артур Таймазов (Узбекистан). На финала пък Таймазов победи грузинеца и се окичи със златния олимпийски орден.

През 2019-а година и двамата финалисти се оказаха с позитивен допинг-резултат, откакто пробите им бяха отворени и тествани с нови технологии. Сега пробите още веднъж са тествани и отново е намерено съществуване на неразрешени препарати.

При това състояние и двамата финалисти са дисквалифицирани, а за олимпийски първенци МОК разгласи Махов и Гасеми. За първи път в историята на олимпийските шампионати по битка са оповестени двама олимпийски първенци.

Има и нови бронзови медалисти и те са Даулет Шабанбай от Казахстан и Тервел Длагнев (САЩ), който е по рождение българин.

Гасеми има сребро от Рио де Жанейро 2016, както и сребро от Световното състезание през 2014-а година в Ташкент. Маховм пък е троент международен първенец от 2007-а, 2009-а и 2010-а година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР