Руският боен кораб Ярослав Мъдри е наблюдавал действията на американския

...
Руският боен кораб Ярослав Мъдри е наблюдавал действията на американския
Коментари Харесай

Руски боен кораб и американски самолетоносач в игра на "котка и мишка" в Средиземно море

Руският военен транспортен съд " Ярослав Мъдри " е следил дейностите на американския самолетоносач " Хари Труман " в Средиземно море, играейки си с него на " котка и мишка ", оповестява английската телевизия iTV.

Журналисти от малкия екран са снимали видео, на което е снимана съветската фрегата. Американските и съветските моряци поддържат радиовръзка по протоколите, основани още по времето на Студената война, което разрешава да заобикалят произшествия.

Британската телевизия напомня, че през юни 2016 година " Ярослав Мъдри " и " Хари Труман " към този момент се срещнаха в Средиземно море. Тогава американският унищожител Gravely, който придружаваше самолетоносача, предприе рискова маневра за " прогонване " на съветската фрегата. Разрушителят приближи " Ярослав Мъдри " на 60-70 метра.

Тогава от Пентагона обявиха, че съветските моряци са подали подправени сигнали, пробвайки се да се приближат до американския унищожител и да се намесят в дейностите на американския военноморски флот.

Руските военни оповестиха изказванията на Пентагона за " непрофесионални ", като означиха, че съветската фрегата се е намирала на повече от пет морски благи и не може по никакъв метод да повлияе на маневрите на американския самолетоносач.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР