Руският боен флот може да отблъсне нападение от който и

...
Руският боен флот може да отблъсне нападение от който и
Коментари Харесай

Руският боен флот може да отблъсне нападение от всеки агресор, увери Путин

Руският военен флот може да отблъсне нахлуване от който и да е агресор, съобщи висшият главнокомандващ и президент на страната Владимир Путин през днешния ден, представен от ТАСС. Той посети честването на Деня на военноморските сили на Русия и одобри парада по случая.

В честването участваха над 4000 военни, 43 кораба и подводниците " Кронщад " и " Смоленск ". За първи път за парада в Санкт-Петербург пристигнаха военни кораби от Китай и Индия. Придружаван от министрите на защитата Сергей Шойгу и командващият флота Николай Евменов, Путин инспектира парадната линия на корабите от катера " Раптор ".

 Руският военен флот може да отблъсне нахлуване от всеки агресор, увери Путин
© Reuters

Според Путин съветският флот е мощен поради напредничавото си въоръжение, само че мъжеството и смелостта на моряците. " Родината остава за тях дълг, който ги кара да извършват бойните си задали до края ", увери президентът на Русия. Той добави, че в минути на тежки тествания съветските моряци са подготвени да дадат живота си са своя транспортен съд, народ и родно място. Думите си той поддържа с редица образци от историята, в това число последният случай в Баренцово море.

Путин подсети, че точно в Санкт-Петербург е повишен и получил бойното си кръщение младият флот на Петър Първи, а от града са тръгнали именити откриватели. Според него точно с помощта на упорството, любознанието и блестящото обучение на морските офицери на Русия са направени водещи открити в региона на географията, биологията и геологията.

 Руският военен флот може да отблъсне нахлуване от всеки агресор, увери Путин
© Reuters

Руският президент не пропусна да означи, че следва флотът да получи нови неповторими мостри оръжие. " Ще създадем неповторим със своите благоприятни условия флот, който ще може да се употребява дълги години, той ще е мощен и кадърен за отбрани суверенитета на страната ", сподели още Владимир Путин

Путин означи, че единствено тази година в състава на флота ще влязат 15 нови кораба и бойни катери, като в това време се обновяват морската авиация и бреговите войски. Като образец той уточни най-новата фрегата, носеща името на " Адмирал Горшков ".

 Руският военен флот може да отблъсне нахлуване от всеки агресор, увери Путин
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР