Руският бизнесмен с гръцки произход Иван Савидис купува прочутия курорт

...
Руският бизнесмен с гръцки произход Иван Савидис купува прочутия курорт
Коментари Харесай

Царят на Солун купува гръцкия курорт Порто Карас

Руският предприемач с гръцки генезис Иван Савидис купува фамозния курорт Порто Карас на полуостров Ситония в Халкидики, оповестиха АНА-МПА и Българска телеграфна агенция.

Според информацията през идващите дни или даже часове ще бъдат завършени и последните формалности към договорката на стойност 205 милиона евро, които ще бъдат импортирани за покриване на кредитни отговорности на компанията " Порто Карас " АД.

Според осведомени източници напълно скоро се чака и публично известие за покупката от страна на компанията-купувач " Белтера инвестмънтс " (Belterra Investments Ltd) на Савидис.

Съобщение за договорката към този момент направи компанията продавач, " Техники Олимбиаки " на семейството Стенгос, която в отговор на питане на комисията за финансовия пазар отговори, че договарянията със Савидис са завършили по принцип. В известието се прецизира, че в договорката са включени и акциите на винарната, голф игрището и яхтеното пристанище на курорта.

Порто Карас е един от най-известните проведени курорти в Гърция и най-луксозният в Северна Гърция като разполага с най-голямото частно яхтено пристанище в тази част на страната. През 2003 година в курорта се организира среща на върха на Европейския съюз.

Роденият в Грузия Савидис има много противоречива популярност в Гърция. Наричан " Руският цар на Солун ", той е считан за най-големият самостоятелен вложител в града. В същото време през 2018 година името му беше обвързвано в изявления с проведената опозиция против Преспанския контракт в Гърция и в Северна Македония, като се твърдеше, че така е прокарвал съветски ползи. Савидик е и притежател на футболния клуб ПАОК. Също през 2018 година той провокира огромен скандал в гръцкия футбол, като нахлу въоръжен на терена по време на среща сред неговия клуб и атинския АЕК, изведе играчите си и заплаши съдията. Наскоро пък беше разкрито, че с изключение на на солунския футболен клуб ПАОК, той е в действителност притежател и на различен първодивизионен тим - " Ксанти ", което докара до строги наказания против двата клуба и единствено намесата на държавното управление ги избави от автоматизирано изхвърляне от първата гръцка дивизия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР