Руският бизнесмен Константин Малофеев има наложена от днес забрана за

Руският бизнесмен Константин Малофеев има наложена от днес забрана за ...

И Малофеев с 10-годишна забрана за влизане у нас.


Руският бизнесмен Константин Малофеев има наложена от днес забрана за влизане в България за 10 г. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров пред депутатите. Той бе извикан, след като по-рано днес по шпионския скандал около лидера на движение "Русофили" Николай Малинов в парламента докладваха и вътрешният министър Младен Маринов, и шефът на ДАНС Димитър Георгиев.Още по тематаНиколай Малинов: За всички пари от Русия имам договори!11 сеп 2019 13:3544Шпионски сметки: Паси преброи 68 руски агенти само в посолството в София!11 сеп 2019 13:08105

Цацаров бе категоричен, че акцията не е политическа, нито е атака срещу движение "Русофили".

"Обвиняемият е председател, но следва да носи отговорност за личните си действия, независимо че движението е било използвано от него", обясни Цацаров.

"Не е разделение на обществото на русофили и русофоби. Става дума не за това на чии чужди интереси служиш, а за това, че увреждаш българските интереси", допълни той.

Бе направено искане да се представят неоспорими факти. При цялото ми уважение към автора на искането, неоспорими факти се представят пред съда, коментира Цацаров искането на президента Румен Радев.
По публикацията работи: Боряна Павлова

Източник: dnes.bg