Руският авиопревозвач Аерофлот“ лиши пътник от натрупаните въздушни мили, тъй

...
Руският авиопревозвач Аерофлот“ лиши пътник от натрупаните въздушни мили, тъй
Коментари Харесай

„Аерофлот“ лиши от бонуси пътник заради котарак с наднормено тегло

Руският авиопревозвач „ Аерофлот “ лиши пасажер от насъбраните въздушни благи, защото наруши разпоредбите и вкара в пътническия салон на самолета котарак с наднормено тегло, заяви Военновъздушни сили.
Михаил Галин (34 г.) желал да транспорти котарака си Виктор от Москва за Владивосток, откакто при полета от Рига до съветската столица всичко било обикновено.
Но съгласно разпоредбите на „ Аерофлот “ домашни любимци с тегло над 8 кг. би трябвало да бъдат в багажното поделение. И да първи път от неговите над 300 полета служителка с рулетка тъкмо спазвал инструкциите за размера на ръчния багаж, а и за тежестта. Хванала, че котаракът е с 2 кг повече от разрешеното и оповестила, че би трябвало да бъде пратен в багажното.
Михаил Галин не желал Виктор да се мъчи 8 часа самичък в багажното, откакто котаракът не понесъл добре предходния полет. Измислил проект да го вкара в салона -  сменил котарака с по-лека котка при инспекцията за полета, с цел да заобиколи рестриктивните мерки за тежестта, а по-късно качил Виктор на борда.
В последна сметка обаче Галин позволил неточност – описал всичко, което е направил по-рано този месец в своята Facebook страница. Постът станал доста известен.
И отговорът на „ Аерофлот “ не просрочен: „ Всички въздушни благи, насъбрани по програмата, се анулират “, разгласи самолетната компания.
Михаил Галин наподобява приема наказването с възприятие на комизъм, тъй като в идващ пост написа, че не може да има искания към компанията. И пусна фотография на Виктор като дребен, когато „ тежестта му отговаряше на условията на превозвача “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР