Руския зам.-министър на отбраната Юрий Борисов отбеляза, че ракетата "Сармат"

...
Руския зам.-министър на отбраната Юрий Борисов отбеляза, че ракетата "Сармат"
Коментари Харесай

Русия се насочва към ”Сатана-2”

Руския зам.-министър на защитата Юрий Борисов означи, че ракетата "Сармат " е съпоставима по обхват с най-голямата към този момент междуконтинентална балистична ракета "Воевода " (по класификацията на НАТО "Сатана "), само че стига по-бързо до задачата , написа електронният в. "Утро ", представен от Българска телеграфна агенция.

Кръстена към този момент на Запад "Сатана-2 ", тя ще сътвори много проблеми за противоракетната защита (ПРО) на съперника, тъй като ще лети по така наречен суборбитална траектория - по-ниско от сателитните орбити, където би била по-уязвима, само че по-високо от границата на космоса.

Така съгласно военни специалисти със "Сармат " се възобновява концепцията за "орбитална бомбардировка ", създадена в Русия още през 1962 година дружно с подобаваща ракета. Тя може да обиколи Земята и да нанесе удар във всяка точка, в това число по обекти на Съединени американски щати, минавайки през Южния полюс, с цел да заобиколи американската ПРО.

Обсегът на "Сармат " съгласно открити данни е 16 000 км, само че теоретично ракетата може да лети на доста по-дълги дистанции, показва онлайн изданието.

По думите на Юрий Борисов пред седмичника "Военнопромишлен пощальон ", най-важно за Русия е да развива своите стратегически нуклеарни сили като главен възпиращ фактор за възможни агресори.

В
тори приоритет са прецизните муниции - да вземем за пример авиобомбите с опция за корекции в траекторията КАБ-500 и крилатите ракети Х-10, които може да се изстрелват от самолети и кораби на хиляди километри от задачата.
Засега Русия има много по-малко от тях спрямо американците, само че последователно усилва производството.

В концепцията за "орбитална бомбардировка " отлично се вписват хиперзвуковите глайдери - безмоторни дронове, каквито създават съгласно медиите Русия, Съединени американски щати и Китай. Ракетите "Сармат " може да станат носители на глайдери, които да нанасят удари във всяка точка от земното кълбо, заобикаляйки и най-съвършените системи за ПРО.

Русия ще постави старания до 2025 година да реализира паритет със Съединени американски щати в областта на прецизните оръжия и да измисли метод да преодолее американската многостепенна система за ПРО.

Изглежда Москва ще употребява за задачата новата ракета "Сармат ". Предвидено е съветските войски да бъдат въоръжени с нея през 2020 година, само че решителен ще бъде резултатът от идните тествания, прибавя "Утро ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР