Руските здравни власти предупредиха пътуващите в Индия за избухване на

...
Руските здравни власти предупредиха пътуващите в Индия за избухване на
Коментари Харесай

Внимание: Събуди се забравена смъртоносна болест

Руските здравни управляващи предизвестиха пътуващите в Индия за експлоадиране на рисковата горска тресчица Кианасур. Според индийските управляващи в щата Махарашатра, който се намира в централната част на страната, от началото на януари в окръг Синдхудург изследват експлоадиране на горската болест, оповестява " Дарик "

Към 30 януари са имунизирани към този момент 50 хиляди от застрашените 100 хиляди души. Киасанурската болест е остра вирусна зараза с огнище в природата. Инкубационният интервал е от три до осем дни.

И това е забавно: Рецептата, която лекарите няма да ви кажат: Вашият черен дроб ще бъде като нов и ще изглеждате 10 години по-млади! - Четете още на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Първоначално той е изолиран през 1957 година при хора и при два типа горски маймуни. Човекът е инцидентен хазаин, който не играе роля в предаването на вируса. Важна роля в разпространяването на заболяването играят бозайниците, изключително дивите животни, катерици и плъховете, както и маймуните. Маймуните са застрашени най-вече от възможен съдбовен излаз.

Любопитно е, че заболяването има ясно изразено териториално ограничаване. Извън ендемичните огнища в Индия заболяването не се открива на никое място другаде. Това извънредно строго географско състояние на фокуса на заболяването до ден сегашен остава неразбираема тайнственост.

Заболяването стартира остро, с тресчица, главоболие и мускулни болки. При тежки случаи се развива стомашно-чревно кървене, като интервалът на възобновяване е дълъг - до 4 - 5 седмици. Степента на смъртност доближава 10%. Имунитет се появява след болестта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР