Руските запаси от ракети, особено високопрецизни, бързо се изчерпват. Пред

...
Руските запаси от ракети, особено високопрецизни, бързо се изчерпват. Пред
Коментари Харесай

Русия разполага с 45% от ракетите, които имаше преди войната

Руските ресурси от ракети, изключително високопрецизни, бързо се изчерпват. Пред РБК Украйна Вадим Скибицки, представител на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата, декларира, че съветската войска разполага с не повече от 45% от ракетите, които са имали преди 24 февруари, съобщи News.bg.

По думите му обстановката с ракетите " Искандер " е изключително сложна. " Те имат към 20% от това, което са имали, а може би и по-малко ", споделя Скибицки. Ситуацията е комплицирана и с ракетите " Калибър ", а запасите от ракети Х-22 и С-300 са на привършване.

" Високопрецизните им оръжия към този момент са на лимита на опциите си. Според всички нормативни документи те би трябвало да имат 30% запас, само че за някои типове ракети този запас съвсем е липсващ. Например ракетите " Искандер ". Ето за какво Русия интензивно употребява ракети " Ураган " и " Смерч ", които работят на разстояние до 100 километра. По данни на украинското разузнаване са останали и едвам няколко хиперзвукови ракети " Кинжал ". " Те са малко - 30-40 броя. Това са мостри, които първи влязоха в приложимост и не се създават всеобщо. "

" Руснаците ги употребяват, това са ефикасни оръжия, само че се употребяват за проява на мощ както за нас, по този начин и за нашите сътрудници ", разяснява Скибицки. Говорителят на ГРУ декларира, че съгласно техни калкулации сред 4500 и 5000 членове на " Вагнер " са на фронта в Украйна. Те работят в избрани посоки, на първа линия като щурмови отряди. Засечени са в направлението Попасна - Бахмут, както и в Лисичанск.

Скибицки сподели, че на украинска територия има наемници от други страни, само че те не са доста. " Има хора от Сирия, от Африка, има хора от други страни, само че те не са толкоз многочислени, колкото оповестиха ", декларира Скибицки и показва, че тези наемници също работят под егидата на " Вагнер ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР