Руските законодатели одобриха законопроект за създаване на цифрова система за

...
Руските законодатели одобриха законопроект за създаване на цифрова система за
Коментари Харесай

Нова паника в Русия: цифрова система ще забранява на наборници за военна служба да пътуват в чужбина

Руските законодатели утвърдиха законопроект за основаване на цифрова система за известяван за наборна военна работа, която може да забрани на мъжете да напущат страната.

Съгласно плана, на наборниците ще бъде неразрешено да пътуват в чужбина и ще би трябвало да се явят за наборна работа, откакто получат електронните документи за приканване.

Понастоящем известията за приканване би трябвало да бъдат връчени персонално в страната и доста руснаци съумяха да избегнат известията за приканване, като отхвърлиха да вземат заповедта си и избягаха в чужбина.

Държавната дума - долната камара на съветския парламент, утвърди закона на второ и трето четене.

След това законопроектът ще би трябвало да бъде подсилен от сенаторите и подписан от президента Владимир Путин, с цел да влезе в действие.

Предложените промени идват месеци, откакто през септември Путин подреди " отчасти " привикване на армията, с цел да поддържа постоянните войски, които се борят в Украйна. Това се трансформира в първата военна готовност в Русия след Втората международна война.

Стотици хиляди мъже бяха призовани в армията, а други десетки хиляди напуснаха страната.

Промените в законодателството ще създадат избягването на наборната работа доста по-трудно.

В Русия военната работа за мъжете на възраст сред 18 и 27 години е наложителна, а призоваването се прави два пъти годишно.

Андрей Картаполов, ръководител на комисията по защита в долната камара на Народното събрание, съобщи преди гласуването, че новите правила ще се ползват освен във връзка с младите наборници, само че и за всички мъже, подлежащи на военна работа.

" Известието за приканване се смята за получено от момента, в който е оповестено в персоналния акаунт на лицето, подлежащо на военна работа ", сподели Картаполов в телевизионно изявление.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли през днешния ден проектите за осъществяване на втора вълна на готовност, като съобщи, че новите промени са нужни за " рационализиране и модернизиране " на системата за приканване на военнослужещите в страната.

" Тази работа е безусловно нужна ", сподели той пред кореспонденти.

Той съобщи също по този начин, че Кремъл не чака законът да провокира нова суматоха и повече мъже да изоставен страната.

" Категорично не ", сподели той. " Защото това не е обвързвано с мобилизацията. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР