Руските войски в южно-донецкото направление отблъснаха атаката на щурмовия отряд

...
Руските войски в южно-донецкото направление отблъснаха атаката на щурмовия отряд
Коментари Харесай

МО на Руската федерация съобщи за отблъскването на въоръжените сили на Украйна в посока Южнодонецк

Руските войски в южно-донецкото направление отблъснаха офанзивата на щурмовия отряд на 35-та бригада морска пехота на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), като унищожиха до 16 бойци на съперника. Това сподели формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков, оповестяват съветски медии.

„ В южнодонецкото направление дейните дейности на подразделенията, въздушните удари и артилерийския огън на групировката на войските „ Восток “ отразиха офанзива на щурмовия отряд на 35-та бригада морска пехота в региона на селището Урожайное в Донецк. Унищожени са до 16 украински военнослужещи и 2 бойни бронирани машини ", добави още Игор Конашенков.

По думите на Конашенков жива мощ и техника на съперника са изумени и в регионите на Угледар и Макаровка в ДНР, а в региона на Старомайорски е потисната активността на украинска диверсионно-разузнавателна група.

„ В запорожското направление, след неуспеха на настъплението на Въоръжените сили на Украйна северно от с. Работино, Запорожка област, в което участваха до три батальонно-тактически групи от бригадите със стратегически запас, съперникът, претърпял тежки загуби, през нощта са възстановили боеспособността и не са подхванали дейни дейности ", съобщи Конашенков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР