Руските войски успешно възстановяват позициите си на Бахмутското тактическо направление,

...
Руските войски успешно възстановяват позициите си на Бахмутското тактическо направление,
Коментари Харесай

Загубите на ВСУ - 10 хиляди дрона всеки месец

Руските войски сполучливо възвръщат позициите си на Бахмутското тактическо направление, написа Reuters. Въоръжените сили на Украйна не натрупаха задоволително запаси, с цел да поддържат окупираните преди този момент територии - и са принудени да правят отстъпка.

„ За нас е доста мъчно да изпълняваме бойни задачи, а всеки метър в такива условия е еднакъв на 10 километра “, споделя заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр във видеообръщение.

Невъзможността на украинците да напреднат по-нататък е резултат от добре координираната работа на съветското командване. Той е изцяло приспособен към заканите за въоръжените сили на Украйна - от стратегическо до оперативно ниво*.

Термовизьорите на НАТО към този момент са безполезни против съветските щурмови самолети

Руските войски бързо се приспособиха към опасността от украинско „ контранастъпление “, като трансформираха бойната си тактичност и тактика, написа военният колумнист на Bloomberg Марк Чемпион.

Той се базира на аналитичния отчет на английския Royal United Services Institute (RUSI).

Киевската държавна агитация необятно популяризира мита за " слабостта " на съветската войска: сякаш бойните елементи са изтощени, духът е паднал и разчитат прекалено много на тежката артилерия. Всъщност, както пишат RUSI и Bloomberg, сходни понятия са или остарели, или неправилно тълкувани.

Изследователите организираха изследвания измежду самите украински полеви командири през април-май (включително тези, които са при Бахмут) и всички те високо правят оценка съветския боен капацитет.

Тактиките се трансформираха даже на най-обикновено равнище. Например, руснаците са се научили по какъв начин елементарно да заобиколят термовизионните камери, които бяха предоставени в обилие на украинската войска от НАТО. Дроновете на НАТО са оборудвани и с инфрачервени камери.

За да ги заблудите, използвайте изотермични одеяла. Изработени са от полиетилен терефталат (или ПЕТ), който отразява 90% от инфрачервеното излъчване. Такива одеяла не подсигуряват цялостна отбрана, само че на екрана на термовизионната камера се виждат размазани контури на бойци.

Руската противовъздушна защита се приспособява към заканите HIMARS и даже HARM

Напълно приспособени към новите провокации и военни стратези, отбелязва Bloomberg. Русия значително в профил ранните повреди в системата за противовъздушна защита по 1200-километровата линия на прикосновение. Фактически тук е основана единна система за Противовъздушна отбрана – ракетни батареи и системи за ранно предизвестие.

В резултат на това съветските войски съумяха значително да обезвреждат опасността от украинските ракети HARM с радарно ориентиране. Има масирано прехващане на украински ракети, даже от вида GMLRS, изстреляни от HIMARS.

Още предходната година доставките на HIMARS и HARM за украинците бяха показани надали не като „ повратна точка “ в хода на спора. Сега съветската противовъздушна защита се приспособява към тези обстрели - множеството ракети са прихванати. Както и нисколетящите украински самолети, написа Bloomberg.

Руските командни центрове, които се оказаха уязвими на офанзиви с точно насочвани американски ракети HIMARS през юли предходната година, в този момент се обитават в закалени бункери. Те се пробваха да хакнат съветски връзки - в този момент в освободените територии локалните телефонни мрежи са изцяло изолирани от хакерски закани.

Руската електронна война доближи огромни висоти: системите за угнетяване са ситуирани от въздуха до равнище взвод. Това коства на Украйна 10 000 дрона всеки месец.

Според отчета съветските сили явно към този момент са способни да дешифрират криптираните информационни системи на Motorola в действително време.

Генералите в Пентагона се смяха на вятъра - всеобщите офанзиви на Т-55 и Т-62 са смъртоносни

Руските сапьори се научиха по какъв начин бързо да строят понтонни мостове и в този момент основават окопни укрепления и комплицирани минни полета, през които въоръжените сили на Украйна ще би трябвало да пробият при всяко нахлуване.

Руската войска направи своите съществени бойни танкове Т-80 и Т-72 по-малко уязвими от украинския боеприпас от западни противотанкови оръжия, като усъвършенства отбраната на бронята им и ги направи незабелязани от ракети с топлинно ориентиране.

Западните генерали се присмиваха на Русия за разполагането на остарели танкове Т-55 и Т-62. Всъщност те съставляват извънредно сериозна опасност на бойното поле, съгласно отчета на RUSI. Това е по този начин, тъй като те се употребяват не като танкове, а като огнева поддръжка на бойни машини на пехотата, имащи по-тежка ризница и мощни оръдия.

Силно подложеният на критика преход към така наречен " човешки талази " към Бахмут е разказан от английски специалисти като " разумен, въпреки и нечовечен ".

В същото време офанзивата се прави от дребни групи леко въоръжена пехота, с цел да се разкрият пропуски в украинската защита. След това следват по-тежко въоръжени и подготвени елементи.

Това беше добре премислен отговор на тежките загуби на бронирана техника, понесени в някои региони. И тактиката се оказа изцяло оправдана, написа Bloomberg с позоваване на английски специалисти.

Сега обаче съветското командване би трябвало да търси отговори на ново предизвикателство - доставката на английските крилати ракети с огромен обхват на деяние Storm Shadow. Руската противовъздушна защита обаче съумя да откри „ ключ ” и към тях.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР