Руските войски ще унищожат цялото американско военно оборудване, което е

...
Руските войски ще унищожат цялото американско военно оборудване, което е
Коментари Харесай

Русия ще третира всички чуждестранни наемници, изпратени в Украйна, като легитимни военни цели

Р уските войски ще унищожат цялото американско военно съоръжение, което е доставено на Украйна. Това каза говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова, представена от Ройтерс.

На брифинг в Москва, тя също по този начин акцентира, че опитите на западните страни да експроприират съветски активи са в нарушаване на личните им закони и рискуват да подкопаят интернационалната финансова система.

Захарова дефинира тези опити като неоколониални и част от хибридната война, която съгласно нея Западът води против Русия.

Тя добави, че Русия ще третира всички задгранични наемници и задгранични оръжия, изпратени в Украйна, като законни военни цели.

Захарова разяснява на конференция в Москва известията от тази седмица, че Естония, страна членка на НАТО, обмисля дали да изпрати свои войски в Украйна. Такива оферти са правени и от други европейски страни, в това число от Франция, отбелязва Ройтерс.

Говорителката на съветското външно министерство също по този начин дефинира думите на английския министър на външните работи, Общността на нациите и развиването Дейвид Камерън, че Украйна може да употребява английски оръжия за офанзиви против територията на Русия, като налудничави, антируски и нападателни.

При визитата си в Киев на 3 май Камерън съобщи пред Ройтерс, че Украйна има право да употребява предоставените от Англия оръжия за нанасяне на удари по цели навътре в Русия и зависи от Киев дали да го направи или не.

Казаното от английският външен министър накара също по този начин Москва да предизвести Лондон, че може да нанесе удари по английски военни обекти и съоръжение както навътре в Украйна, по този начин и на други места, в случай че английски оръжия бъдат употребявани от Киев за удари на съветска територия.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР