Руските войски се готвят за настъпателна операция в източната част

...
Руските войски се готвят за настъпателна операция в източната част
Коментари Харесай

Зеленски: Русия се готви да унищожи Донбас

Руските войски се готвят за настъпателна интервенция в източната част на страната ни. В близко бъдеще. Те желаят безусловно да довършат и да унищожат Донбас. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски. Вижте неговото послание:

Украинци! Украинки!

Всички наши бранители!

Днес християните от западния ритуал честват Великден. Най-радостният християнски празник. Празник на успеха на живота над гибелта.

Украинската католическа общественост сплотява милиони хора. И откровено поисквам мир на всички. Пожелавам да запазите душевната светлина даже в това тъмно време на война против нашата страна. Да запазите, с цел да видите скоро по какъв начин положителното сигурно ще победи злото за страната ни, а истината ще победи всяка неистина на окупаторите.

Прекрасен подарък за празника направи нашият екип на „ Игрите на несломимите “, в които вземат участие ветерани и военнослужещи. В първия ден на надпреварата, което стартира в Холандия, украинците завоюваха „ злато “, „ сребро “ и „ бронз “.

Родион Ситдиков завоюва „ златото “ в тласкането на гюле. Артем Лукашук и Иван Гересун донесоха на Украйна „ сребро “ и „ бронз “ в скока на дължина. Благодаря ви момчета от всички нас, от всички украинци!

Това постоянно е значимо, а в този момент е извънредно значимо. Да прославим нашето знаме, да пеем украинския народен химн и да почитаме нашите герои.

Но какъвто и да е денят и какъвто и да е празникът, за всички ръководещи задачата остава една и съща. Да работим даже не на 100, а на двеста %, с цел да осигурим защитата ни. Да осигуряваме на Украйна оръжия, финансова поддръжка и всички други доставки.

Започнах днешния ден със среща с военни и представители на правителствтото за обстановката в зоните на военни дейности. Руските войски се готвят за настъпателна интервенция в източната част на страната ни. В близко бъдеще. Те желаят безусловно да довършат и да унищожат Донбас. Да унищожат всичко, което в миналото е давало популярност на този промишлен район. Точно както съветските военни унищожават Мариупол, те желаят да заличат други градове и други общности в Донецка и Луганска област.

Правим всичко, с цел да осигурим защита. Ние сме в непрекъснат контакт с сътрудници. Благодарни сме на тези, които в действителност оказват помощ на всеки, с каквото могат да оказват помощ. Но тези, които разполагат с оръжията и боеприпасите, от които се нуждаем, и ги задържат, би трябвало да знаят, че ориста на тази борба също зависи от тях. Съдбата на хората, които могат да бъдат избавени.

53-ият ден от войната завърши и по някои точки от нашите запитвания за оръжия чакаме отговори 53 дни. И някои отговори са дефинирани по този начин, че доставката да може да стартира едвам през май. В такива случаи приказвам непосредствено: всяко закъснение на оръжията, всяко политическо закъснение е позволение на Русия да лишава живота на украинци. Ето по какъв начин го пояснява Русия. Това не би трябвало да е по този начин в реалност.

Постоянните обстрели на нашия град Харкив не престават. Днес съветските войски удариха по-специално улиците „ Култура “, „ Шевченко “ и „ Дарвин “. Очевидно това са изключително рискови думи за Русия – просвета, Шевченко, Дарвин. Думите, застрашаващи съществуването ѝ. Към този миг описът на починалите от този удар включва петима поданици на Харкив и минимум 15 ранени.

Само през последните четири дни 18 души бяха убити и 106 ранени при съветски обстрел в Харкив. Това не е нищо друго с изключение на умишлен гнет. Минохвъргачки, артилерия против елементарни жилищни квартали, против елементарни цивилни.

Демократичният свят би трябвало да реагира и на това, което вършат окупаторите в южната част на Украйна – в Херсонска и Запоризка област. Там строят камери за изтезания. Отвличат представителите на локалните управляващи и всички, които се считат за значими за локалните общности. Шантажират учители. Крадат пари, ориентирани към погашение на пенсии. Блокират и крадат филантропичната помощ. Уморяват хората с апетит.

Окупаторите също се пробват да одкъснат Херсонска и Запоризка област по образеца на така наречен „ ДНР “ и „ ЛНР “. Тази територия се трансферира в зоната на рублата и се подчинява на административната машина на Русия.

Всичко това изисква по-голяма експедитивност от западните страни при подготовката на нов мощен пакет от наказания. Отговорът на опита за „ рублова окупация “ на Херсонска и Запорожка области би трябвало да бъдат цялостните наказания против банковата и финансовата система на Русия. Защото са част от окупационната машина.

Разбира се, нуждата от ембарго върху доставките на нефт от Русия нараства всеки ден. Всички в Европа и Америка към този момент виждат, че Русия намерено употребява сила, с цел да дестабилизира западните общества. Залогът на Русия за хаоса на пазарите на горива не би трябвало да работи.

И през днешния ден в действителност желая да поддържа още веднъж всички тези, които се борят за Украйна в градовете и общностите на юг от нашата страна. Който пази нашите национални знаци. Който пази свободата ни. Всяка демонстрация на такава битка затруднява осъществяването на задачата на окупаторите.

Саботирайте заповедите на окупаторите. Не сътрудничайте с тях. Протестирайте. Трябва да се държим, с цел да не успее Русия да изкриви живота в други градове на Украйна, като Донецк и Луганск.

Днес разговарях с ръководещия шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. За обезпечаване на финансовата непоклатимост на Украйна и за подготовка за възобновяване на нашата страна след войната. Засегнахме съответни области на допустимо съдействие с МВФ както в близко бъдеще, по този начин и през идващите няколко години. Уверен съм, че напредъкът в връзките ни с фонда ще бъде осезателен. И желая да благодаря на госпожа Кристалина за нейната персонална и мощна поддръжка.

Днес министър-председателят на Украйна Денис Шмигал регистрира осъществяването на заповедта за в допълнение обществено подкрепяне по отношение на войната.

Първо. Всеки мигрант може да получи финансова помощ за живот. Всеки месец това е 2 хиляди гривни за възрастен и 3 хиляди гривни за дете. Възможно е да се издаде в най-близкия ЦНАП, органи за обществена отбрана, а от сряда - в „ Дия “.

Второ. Хората се изтеглят от захванатите от войната региони. Правителството разполага със специфични пунктове за обезпечаване на краткотрайно настаняване на хората и оказване на финансова помощ неотложно на жп гарите и гарите.

Трето. Продължава подаването на молбите посредством приложението „ Дия” за разрушени или развалени жилища. Не забравяйте да кандидатствате, в случай че сте изгубили апартамент, къща или в случай че са били развалени от обстрел.

Четвърто. Призовавам работодателите, колкото и да е мъчно, да се опитат да привлекат мигрантите на работа. Сега всяка непокътната работа и всяка спомагателна работа оказват помощ за отбраната на страната във война.

За всеки мигрант, който бизнесът наема на работа, компанията ще получи от страната съфинансиране на разноските за труд. Това е 6500 гривни. Заявлението може да бъде подадено и в портала „ Дия “.

По традиция вечерта подписах укази за награждаване на нашите герои. 188 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна бяха удостоени с държавни награди. 553 бойци от Националната армия. 64 граничари. Петима служители на реда, 26 чиновници на Държавната работа за изключителни случаи.

Шестима бранители на Украйна са удостоени със званието Герой на Украйна.

И най-после. Още едно приветствие - и също за нашите герои, за украинските пожарникари.

Днес се отбелязва Денят на пожарната отбрана. И аз откровено приветствам всички, които пазят сигурността на нашия народ, нашата земя от пожар. Които и в спокойно време съвсем всеки ден е като на война.

Благодаря Ви за службата!

Благодаря, че спасявате!

Слава на Украйна!



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР