Руските войски се готвят да подновят настъплението си в посока

...
Руските войски се готвят да подновят настъплението си в посока
Коментари Харесай

Руските сили се готвят за нови удари в Одеска област, бавно напредват в Северодонецк

Руските войски се готвят да възобновят настъплението си в посока Славянск. Те са разположили спомагателни артилерийски елементи в южната част на Изюм.

Руските войски се пробват да провеждат поддръжка за бъдещите си настъпателни дейности, декларира пресцентърът на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна в утринния си пост във фейсбук.

Остава огромна вероятността от ракетни удари по Одеска област, предизвести представителят на Одеската регионална военна администрация Серхий Братчук.

Вчерашният ден е минал под знака на въздушна паника, само че без обстрел.

Генералният щаб оповестяват и че дивизия за изстрелване на ракети " Искандер-М " е преместена и основана в Брестката област на разстояние до 50 км от държавната граница на Украйна.

Украинските военни още веднъж декларират, че нараства опасността от ракетни и въздушни удари по обекти на нашата страна от територията на Беларус.

Институтът за проучване на войната (ISW), основан във Вашингтон, в систематизиран разбор, който изготвя въз основа на доста отчети от разнообразни страни, написа, че на 23 май съветските войски не престават да напредват постепенно в региона на Северодонецк-Лисичанск, Лиман и в посока Бахмут.

Положението на украинските войски в региона наподобява се утежнява.

Северно от Северодонецк съветските войски оповестяват, че са окупирали село Шчедрищево, а на юг от Северодонецк и Лисичанск - Золоте, изравнявайки фронта в този дребен регион северно от Попасна. Бавно напредват и на запад и юг от Попасна, към Бахмут.

" Въпреки това е малко евентуално съветските сили да съумеят да завладяват Бахмут бързо (ако въобще успеят), като се има поради предходният им опит в градските боеве в Източна Украйна ", написа ISW.

В северната част на тази постепенно свиваща се дъга руснаците щурмуват град Лиман на 23 май и окупират най-малко северните му околности.

В южната част, на север и североизток от Донецк, руснаците са засилили бомбардировките си на полузатворената Авдеевка и евентуално се готвят да я щурмуват.

На различен фронт, в Харковска област, съветските сили не престават да държат линиите североизточно от Харков, в Липци и Рубижне. Освен това, както отбелязва ISW, съгласно украинската страна групировката в тази посока е подсилена с елементи от ДНР и ЛНР, което може да демонстрира решимостта на руснаците да задържат фронта тук и да попречат на украинците да пресечен маршрута, водещ от север към Изюм. От Изюм съветските войски ще се опитат да настъпят към Славянск и Краматорск, административния център на украинската част на Донецка област.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР