Руските войски са унищожили конвой с грузински наемници край град

...
Руските войски са унищожили конвой с грузински наемници край град
Коментари Харесай

Руските сили са унищожили конвой с грузински наемници

Руските войски са унищожили ескорт с грузински наемници край град Северск в Донецката национална република, оповестява ТАСС.

Ликвидирани са към 30 бойци, цитира news.bg.

" Близо до Северск (град на територията на Донецката национална република (ДНР), краткотрайно следен от украинските въоръжени сили) беше премахнат авто ескорт от грузински наемници. Те се изтегляха с няколко десетки коли и пикапи ", показва източникът на организацията.

Той добавя, че транспортните средства са били унищожени дружно с наемниците, пътуващи в тях. " Всичко беше изгорено. Имаше най-малко 30 души ", прецизира източникът.

Заместник-министърът на вътрешните работи на Луганската национална република Виталий Кисельов рапортува при започване на седмицата, че съветските сили настъпват към град Северск от две направления и наближават Артьомовск (преименуван на Бахмут през 2016 г.). Той изясни, че откакто завладяват Северск, съветските войски ще могат да стартират атака против Краматорск и Славянск - два града на ДНР, които остават под контрола на Украйна.

Преди дни офицерът от националното опълчение на ЛНР Андрей Марочко съобщи, че силите на ЛНР и Русия са ликвидирали огромен брой задгранични наемници в боевете за освобождение на градовете Северодонецк и Лисичанск от украинската войска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР