Руските войски са се изтеглили от позициите си в източната

...
Руските войски са се изтеглили от позициите си в източната
Коментари Харесай

Украйна развива офанзивата си на източния бряг на Оскол

Руските войски са се изтеглили от позициите си в източната част на Купянск в лицето на продължаващата атака на украинската войска в Харковска област и по-конкретно на левия бряг на река Оскол, написа The Wall Street Journal .

Украинските сили, в това число напълно доброволческият Международен легион, основан малко след нахлуването на Русия на 24 февруари, превзеха множеството от окупираните от Русия елементи на региона на Харков, в това число западната половина на Купянск, в светкавична атака преди две седмици. Това проваляне провокира Москва да стартира готовност на стотици хиляди резервисти, до момента в който се пробва да укрепи разпадащите се фронтови линии.

Русия се опита да спре украинската атака, като взриви единствения мост над Оскол, който свързва двете страни на Купянск. Това обаче не е проработило. През последните дни украинските сили устойчиво разшириха плацдарма си от източната страна на реката, употребявайки понтонни преходи, с цел да трансферират в региона танкове и бойни машини на пехотата.

" Продължаваме напред, унищожавайки формирования на съветските въоръжени сили. След още няколко дни би трябвало да направляваме целия Купянск окръг “, съобщи Андрий Канашевич, изпълняващ длъжността началник на военната администрация на окръга.

Осигуряването на останалите следени от Русия градски региони от източната страна на Купянск ще разчисти пътя на украинските сили да навлязат в близкия район Луганск, един от четирите, които Русия се стреми да анексира посредством неочаквани референдуми, които се организират сега.

Луганск е единственият от тези четири района, който е съвсем напълно следен от Москва. Успешното украинско нахлуване там през идващите седмици би било огромно покачване на морала за Украйна – и още един объркващ удар за Кремъл, който разгласи завладяването на целия Луганск при започване на юли като стратегическа победа, отбелязва WSJ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР