Руските войски са предприели мащабна атака в източната част на

...
Руските войски са предприели мащабна атака в източната част на
Коментари Харесай

Русия атакува Донбас, Путин награди войниците си от Буча

Руските войски са подхванали огромна офанзива в източната част на Украйна. Президентът Володимир Зеленски сподели във видеообръщение в понеделник вечерта: „ Можем да заявим, че съветските войски са почнали борбата за Донбас, за която се приготвят отдавна. “

„ Много огромна част от цялата съветска войска в този момент е фокусирана върху тази тази атака ", добави Зеленски. В същото време той увери: „ Колкото и съветски войски да са вкарани там: ние ще се бием ”.

Още преди речта на Зеленски, Генералният щаб на украинската войска приказва за „ признаци на началото на настъплението “, изключително в регионите към градовете Харков и Донецк. Началникът на щаба на Зеленски Андрий Ермак написа в Telegram: „ Втората фаза на войната стартира “.  " Вярвайте в нашата войска, тя е доста мощна ", беше посланието му. 

Украинските медии оповестиха за поредност от детонации, някои мощни, по линията на фронта в региона на Донецк, с обстрели в Маринка, Славянск и Краматорск.

Donbas tonight.
— DRM Journal (@remilitari)
Украински публични лица и локални медии също оповестиха, че нови детонации са били чути в Харков, Николаев на юг и Запорожие на югоизток.

През последните 24 часа имаше неспирни ракетни офанзиви на доста места, в това число в Лвов, където седем души станаха първите цивилни жертви в западния град на към 60 км от Полша.

Съобщава се за четири или пет ракетни удара там. Твърди се, че са били ударени и цивилни здания като автосервиз и хотел. Москва удостовери офанзивите вечерта: Унищожен е и логистичен център с оръжия, дарени от западните сътрудници.

Междувременно президентът Владимир Путин уважи съветските бойци, служили в Буча - градът, влезнал в новините с десетките трупове на цивилни жители. Ръководителят на Кремъл отдаде респект на 64-та мотострелкова бригада в Москва в понеделник за особени заслуги, подвиг и смелост.

В Буча бяха открити общо над 400 тела, някои с вързани ръце на гърба. Украйна упреква съветските бойци в най-тежките военни закононарушения. Русия отхвърля да има нещо общо със зверствата. В момента се организират интернационалните следствия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР