Руските войски са открили огън по цивилни граждани по време

...
Руските войски са открили огън по цивилни граждани по време
Коментари Харесай

Деца са загинали при атака на руските военнопрестъпници по евакуиращи се от град Ирпин близо до Киев

Руските войски са разкрили огън по цивилни жители по време на опит за евакуация на град Ирпин, покрай Киев. Информацията идва от сътрудник на радио " Свобода ", като съгласно изданието са починали минимум трима души, а най-малко един е тежко ранен.

По непотвърдена публично информация двама от починалите са деца, момче и момиче, които са починали със своята майка. Обстрелът е бил по мост, по който минава маршрут, посочен за евакуация. По информация на публицист Андрий Дубчак, оповестена във Фейсбук, мостът е бил нападнат с минохвъргачки. Днес беше обявено, че в Романовка ще чакат рейсове за евакуация на хората от Ирпен, оповестява УНИАН.

Върховната рада на Украйна популяризира известието за евакуацията в обществените мрежи, защото в региона има проблеми с връзките. Едновременно с това за втори ден бе разгласен зелен кулоар за евакуация от блокирания Мариупол.

В сходство с постигнатите договорености сред Украйна и Русия по време на втория кръг договаряния такива зелени коридори се договарят сред военните ведомства на двете страни. И през вчерашния ден беше разгласен подобен, само че в края на деня Украйна и Русия си размениха взаимни обвинявания, че действителна евакуация е бил възпрепятствана.

Ръководителят на военната и гражданската администрация на Донецка област Павло Кириленко разгласи, че филантропичен кулоар ще минава до Запорожие, а от три места ще тръгнат рейсове. Градът е допустимо да се напусне и с частен превоз, движещ се в ескорт с обезпечен конвой на Червения кръст.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР