Руските войски са изстреляли дронове над различни части на Украйна

...
Руските войски са изстреляли дронове над различни части на Украйна
Коментари Харесай

Русия атакува с дронове Одеса, Николаев и Херсон

Руските войски са изстреляли дронове над разнообразни елементи на Украйна в четвъртък вечерта, оповестиха украинските военновъздушни сили.

Новината идва, откакто по-рано денем четири пъти в границите на къс интервал от време бяха задействани сигнали за паника в цяла Украйна.

Късно вечерта военновъздушните сили предизвестиха, че създадени в Иран безпилотни самолети " Шахед " се намират над Одеса , Николаев и Херсон , както и над четири други - Кировоград , Черкаси , Виница и Хмелницки .

" Атаката на вражеските безпилотни самолети продължава... Шахед във Виниця - придвижват се на запад. Шахед в Черкаска област - на север ", оповестиха военновъздушните сили в Телеграм. В Николаев те кръжат на север и изток, а в Одеса се движат на запад, оповестиха военните.

Според военните Одеска област е била наранена изключително тежко по време на дневната офанзива, която е траяла шест часа, като е предизвикала вреди и е ранила 11 души.

По-рано украинските военни оповестиха, че са свалили 41 от общо 42 щурмови безпилотни летателни апарата Шахед-136/131, множеството от които в Одеска област. Имаше и известия, че съветските сили са изстреляли балистични ракети " Кинжал " в посока Хмелницки и Киев.

Ракетите са били изстреляни от три самолета МиГ-31К, летящи над Тулска област в Русия, оповестява Киев. " Зенитно-ракетното поделение на Военновъздушните сили на Украйна унищожи една ракета " Кинжал " в региона на Киев ", се споделя в отчета.

Говорителят на военновъздушните сили Юрий Ихнат сподели, че е имало най-малко едно попадение в Хмелницка област, само че не даде повече детайлности. Позовавайки се на съветските удари с балистични ракети, в това число по Киев, Ихнат ги назова " терористични офанзиви ".

Украинските медии оповестяват и за детонации наоколо до военното летище Старостантинов в региона на Хмелницки. Обектът от дълго време е цел на съветски офанзиви благодарение на безпилотни самолети и ракети.

На фона на военните дейности съветският президент Владимир Путин организира годишната си конференция в Москва в четвъртък. Путин се зарече, до момента в който Русия не реализира задачите си.

В четвъртък украинските военни получиха от Германия втора система за противовъздушна защита " Пейтриът ".
 Деца с рани от неразрешени оръжия се лекуват в болница под обстрел  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР