Руските войски рязко промениха приоритета си при настъплението, коментират анализатори

...
Руските войски рязко промениха приоритета си при настъплението, коментират анализатори
Коментари Харесай

Ракетен удар по жилищен квартал в Запорожие, десетки са ранени

Руските войски внезапно трансформираха целта си при настъплението, разясняват анализатори от американския институт ISW

34 души са ранени при ракетен удар по жилищен квартал в Запорожие. 29 от тях са приети в болница, а един човек е умрял в болничното заведение, оповестява украинската осведомителна организация УНiАН. 

Спасителната интервенция след вражеската офанзива е завършила нощес, заяви министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко.

" Спасителите от Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна извадиха шестима души от руините и потушиха пожар в две високи здания. Три деца са ранени при ракетния обстрел “, прибавя той.

" Полицаи събират доказателства за следващото военно закононарушение на Руската федерация против цивилното население, с цел да бъдат изпратени пред съда всички отговорни ", акцентира вътрешният министър.

“Руските терористи нанесоха ракетен удар по Запорожие. Те са изстреляли общо шест ракети, едната от които е попаднала сред две жилищни здания ”, прибавя той.

Говорителят на командването на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат допусна, че ударите по Запорожие са нанесени от реактивни системи за залпов пукотевица, евентуално Торнадо-С.

Междувременно от американския институт за проучване на войната ISW разясниха, че съветските войски внезапно са трансформирали целта си при настъплението и в този момент вместо в Бахмут, настъпват в Авдеевка. 

Според военните анализатори от Съединени американски щати нашествениците са напреднали малко в южната част на Бахмут, а бойците от Въоръжените сили на Украйна са направили контраатаки в югозападните и северозападните околности на града.

В същото време от ISW настояват, че новата допустима цел на окупаторите е Авдиевка, където съперникът евентуално може да усили темпото на настъплението. 

Сега съветските сили усилват скоростта на настъпателните интервенции към Авдиевка, с цел да обкръжат града, прибавят американските анализатори. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР