Руските войски продължават опитите да обкръжат източния украински град Авдиевка,

...
Руските войски продължават опитите да обкръжат източния украински град Авдиевка,
Коментари Харесай

Най-голямата руска офанзива от месеци. Русия опитва да обкръжи Авдиевка

Руските войски не престават опитите да обкръжат източния украински град Авдиевка , удостовери в събота ръководителят на локалната военна администрация Виталий Барабаш .

Това е най-голямата съветска атака от месеци насам. В нея вземат участие минимум три съветски батальона с общо сред 2000 и 3000 военнослужещи.

Авдиевка се намира северно от град Донецк , който е под контрола на съветските сили. Затова и има основно стратегическо значение, защото от Авдиевка украинската войска може да настъпи към съветските позиции в Донецка област.

" Вече пети ден врагът не стопира нито да щурмува, нито да обстрелва позиции към града. Опитва се да обкръжи града. Все повече и повече нови сили се активизират за осъществяване на техните задания ", сподели Виталий Барабаш в събота.

По думите му през нощта не е имало ракетни удари по Авдиевка за първи път от вторник, когато силите на Москва започнаха масираната си атака. По думите на Барабаш съветската войска употребява всички налични оръжия, с цел да обстрелва позициите на украинската войска - дронове, артилерия, танкове, зенитни ракети и авиация.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна обаче заяви, че досега всички офанзиви в посока Авдиевка са били отблъснати.

Опитите на съветската войска да нападна града през миналите дни се провалиха, а настъплението им може да се трансформира в " удряне в бетонна стена ", Институтът за проучване на войната (ISW) в петък.

Според източници на института съветските сили са траяли да нападат региони на север и юг от Авдиевка, а геолокационни изображения, оповестени на 12 и 13 октомври, демонстрират, че съветските сили са напреднали на юг от Красногоровка (5 км северно от Авдиевка) и югоизточно от Первомайски (11 км югозападно).

Авдиевка е индустриален град в източната част на Донецка област, чието население преди войната наброяваше към 31 000 души. Сега то е намаляло до почти 2000 души, а по-голямата част от града е разрушена.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР