Руските войски продължават да напредват към украинската столица Киев, съобщи

...
Руските войски продължават да напредват към украинската столица Киев, съобщи
Коментари Харесай

Руската армия настъпва към Киев, столицата се готви за отбрана

Руските войски не престават да напредват към украинската столица Киев, заяви украинската войска, представена от ДПА.

" Основните старания на окупаторите са съсредоточени върху обкръжаването на Киев ", добави в утринен отчет украинската войска.

Засега не се дават повече детайлности за боевете в самия град. Градските управляващи на няколко пъти пускаха сирени за въздушно нахлуване от среднощ насам, а на жителите бе разпоредено да се укрият в бомбоубежищата.

Според украинските управляващи съветските сили са се изтеглили от стратегическото летище " Гостомел " северозападно от Киев. Южното украинско пристанище Мариупол в този момент е изцяло обкръжено, споделиха украинските управляващи и прибавиха, че съветските войски имат " доста софтуерно преимущество ". Тази информация не може да бъде доказана от самостоятелни източници.

Кметът на Киев Виталий Кличко означи, че Киев продължава да се приготвя за защита. По улиците има от ден на ден пунктове, ограничаващи блокове и противотанкови таралежи.

" Градските лечебни заведения са снабдени с всичко належащо. Те работят. Лекарите са на бойно дежурство. Работят и столичните родилни домове, а през последните 8 дни в Киев са родени 390 бебета: 199 момчета и 191 девойки ", съобщи Кличко.

В същото време, добави кметът, в Киевския зоопарк се роди лемур, който получи името Байрактар. Освен това Кличко напомни работата на столичния филантропичен щаб.

Според Униан по-рано снаряд е паднал покрай родилен дом в Киев. Родилен дом бил обстрелван и в Мариопул.

В Николаев се водят яростни боеве. Поради това в града са издигнати мостовете Варваровски и Ингулски над реките Южни Буг и Ингул за неустановен интервал от време. Това заяви в Telegram кметът на града Александър Сенкевич.

Военните имали заповед да стрелят по корабите, които се движат по реките.

Губернаторът на Николаевска област Виталий Ким съобщи: " Да не се поддаваме на суматохата ".

Руското нахлуване към Николаев е отблъснато, съобщи Олексий Арестович, боен консултант на украинския президент Володимир Зеленски.

" Можем да храним сдържан оптимизъм за бъдещото развиване на вражеската атака - мисля, че тя ще бъде спряна и в други региони ", посочи Арестович.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР