Руските войски пресичат най-важните реки - Оскол и Жеребец и

...
Руските войски пресичат най-важните реки - Оскол и Жеребец и
Коментари Харесай

Започнаха да бият Харковската групировка на ВСУ: Руснаците форсират реките Оскор и Жеребец

Руските войски пресичат най-важните реки - Оскол и Жеребец и се готвят да завладяват Торское

Руските войски в Донбас се придвижват устойчиво напред. Скоростта на нахлуване е няколко километра дневно, пресмятат от Центъра за източноевропейски проучвания (OSW). Въпреки обстоятелството, че въоръжените сили на Украйна вкараха нови елементи в посока Кременная и Угледар, те не съумяха да спрат съветската офанзива. На множеството сектори от линията на прикосновение, където се водят боевете, съветският напън принуждава украинците последователно да отстъпват.

В североизточната част на Харковска област съветски елементи настъпват северно от Купянск в посока жп гара Двуречная, което ще разреши форсирането на река Оскол. В момента се водят конфликти в местността Гряниковка, която се намира на двата бряга на реката. Всъщност обитаемоте места към този момент са под действен надзор на съветските войски.

Очаквайки идна офанзива против Купянск, украинците трансферират силите си на западния (десния) бряг на Оскол. Форсирането на Оскол в региона на Двуречная отваря опцията съветските войски да пренесат конфликтите на западния бряг на реката. И по-нататък - в дълбините на региона на Харков.

В същото време, с цел да се унищожи харковската формация, даже не е належащо да се нанася удар от съветска територия.

Унищожаването на хранилища в Краматорск ще обезкърви изцяло донбаската формация на въоръжените сили на Украйна

Границата на Харковска област и ЛНР е тъкмо посоката, в която върви най-решаващото съветско направление. Руските бомбардировки се ускориха в региона сред източния (ляв) бряг на Оскол, западния (десен) бряг на река Жеребец и границата на Харковска област и ЛНР.

Руските войски се стремят да доближат линията на река Жеребец на границата на ДНР и ЛНР, което дефинитивно ще отблъсне украинските окупационни войски от Кременная.

Полски специалисти, базирайки се на данни на английското разузнаване, показват, че съветският пробив е най-вероятен в региона сред Кременная и Красни лиман, където се намира стратегически значимото село Торское. Сега точно тук са съсредоточени съветските сили. Именно тук - по цялата линия на прикосновение - са регистрирани най-вече обстрели.

Така още през януари въоръжените сили на Украйна се пробваха да заобиколят Кременная от юг, с цел да основат опасност за оперативното обграждане на съветския гарнизон, само че в този момент самодейността е напълно на съветското командване. И пред въоръжените сили на Украйна се извисява напълно действителна опасност от загуба на Купянск.

В същото време съветските войски не престават интензивните бомбардировки на украинските обекти от втория ешелон на границата на ДНР, ЛНР и Харковска област. Тук са съсредоточени обектите за логистична поддръжка на въоръжените сили на Украйна - това са, наред с други неща, хранилища в Краматорск, цялостното заличаване на които ще обезкърви голяма група.

Харков, със своята мощна индустриална база, също играе значима роля в снабдяването на украинската група: по-специално в цеховете на самолетния цех се ремонтират дронове, оповестява OSW.

Важно е да се подсигурява освен унищожаването на логистичните уреди, само че и наземните линии за доставки. Ударите се нанасят основно в посока Бахмут - в града се събират пътища, свързващи ДНР, ЛНР и Харковска област.

Най-тежките борби в този момент са не толкоз за надзор над града, що се касае за надзор над пътищата. Едната автомагистрала върви на запад - към Константиновка (и по-нататък към Краматорск), втората - на северозапад, към Славянск.

Последният деен маршрут за доставяне на Бахмутската група войски е пътят през Часов Яр. Сега има същите интензивни конфликти, както в Торското направление - секторът на пробива сред Кременная и Красный Лиман.

Киев не желае да съобщи Бахмут, само че засекрети размера на загубите

Киевските управляващи настойчиво отхвърлят опцията за предаване на Бахмут: те споделят, че ще поддържаме отбранителните линии в Донбас до последно. В същото време Въоръжените сили на Украйна изцяло класифицираха размера на бойните загуби в Бахмут, Купянск, Красно-Лиманското и други посоки, където линията на защита на Въоръжените сили на Украйна е покрай пробив.

Въоръжените сили на Украйна разполагат с запас за краткосрочно поддържане на защитата. Вярно е, че този запас е единствено човешки. Американците правят оценка броя на украинските военни на 1 милион души.

Повечето от тях са небрежно мобилизирани през последните месеци бойци на терообороната, които даже не са минали бойна подготовка. Дори образованието на танкисти, дадено от Полша и Германия, и от Съединените щати - на оператори на системи Patriot, няма да разреши да се обърне течението.

Украинският общоприет щаб признава, че към този момент не е допустимо да спрете настъплението на съветските войски - можете единствено да го забавите. Бахмутската група е обкръжена и в този момент съветските войски навлизат в града от север и югозапад. Северск също е в полукръга - в близко бъдеще украинските позиции източно и югоизточно от града ще бъдат пометени.

Настъплението към Северск направи допустимо изцяло да се овладее пътя, свързващ града с Бахмут. Също по този начин съветската формация, която настава към Красни лиман (това ще изисква форсиране на Северски Донец), ще нанесе удара с групировката, настъпваща от Кременная.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР