Руските войски отново атакуваха Харков. Местни жители съобщиха за експлозии

...
Руските войски отново атакуваха Харков. Местни жители съобщиха за експлозии
Коментари Харесай

Експлозии разтърсиха Харков

Руските войски още веднъж нападнаха Харков. Местни поданици оповестиха за детонации и пожари, съобщи организация УНИАН. В някои региони на града след детонациите има спирания на осветлението, водата и връзките.

Руската офанзива беше доказана от началника на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов в Telegram.

" Окупаторите още веднъж обстрелват жилищни региони на Харков и правят гнет против цивилни! Регистриран е обстрел в квартал Индустриален, по предварителни данни са ранени 7 цивилни. Данните се актуализират ", написа той.

Синегубов прикани жителите на Харков да бъдат оптимално деликатни и да не излизат ненужно на улицата. Наталия Попова, консултант на ръководителя на Харковския регионален съвет, написа, че по време на днешния обстрел на Харков е починало дете.

Очевидно Москва не се е отказала от желанието да нападна Харков. Преди два дни по украинската национална телевизия Вадим Денисенко, консултант на украинския министър на вътрешните работи, сподели: " Русия се пробва да направи Харков фронтови град ".

Преди седмица Ройтерс цитира казаното от украинския президент Володимир Зеленски, че страната му понася " мъчителни загуби " в района на Харков, източно от Киев, където Русия се пробва да заздрави позициите си, откакто неотдавна беше отблъсната. " Сраженията там не престават и би трябвало да продължим да се бием, да се бием крепко ", добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР